donderdag 1 november 2018

Voordeur isoleren

Wel eigenlijk wil mijn man graag een nieuwe deur laten plaatsen maar ik vind dat onze oude deur zijn charmes heeft en past bij onze woning. De voordeur is een gemakkelijke weg naar buiten, ook voor warmte. Om het warmteverlies door de voordeur te beperken moest er dus een behoorlijke verbetering in de isolatie worden doorgevoerd.


Dat betekende óf een dikke laag normale isolatie óf een dunne laag superisolatie. Om de deur niet extreem dik te maken, werd voor het laatste gekozen en wel in de vorm van .

De dagen worden korter en de temperaturen zakken. De thermostaat wordt opnieuw een paar graadjes hoger gezet, zodat we kunnen genieten van een gezellige warmte in huis. Maar wist je dat je voordeur een behoorlijk warmtelek kan zijn? Goed isoleren is dus de boodschap!


Zo houd je de warmte binnen, de koude . Door kieren van deuren kan veel warmte verloren gaan, zonde van uw energieverbruik! U kunt daarom daarom kiezen voor het isoleren van uw voordeur waarbij er tussen de kieren bij de voordeur speciaal isolatiemateriaal wordt geplaatst.

Dit is bij uitstek een klus die bewoners zelf kunnen uitvoeren. Hoi, bij onze voor en achterdeur uit alu, is er een groot deel dat bestaat uit een gewoon isolatie paneel. Dit paneel is gewoon een isolatieplaat (styrofoam achtig) van 2cm dik met aan beide kanten 3mm alu.


In de specificaties van projecten zijn doorgaans concrete eisen opgenomen op het gebied van energieverbruik, een gezond binnenklimaat en een hoog wooncomfort. Door de wereldwijde klimaatverandering neemt de vraag naar een energiezuinige woning met bijbehorende isolerende deur sterk toe. Tochtwering is een van de meest rendabele vormen van isoleren.


Denk ook aan een tochtwerende brievenbusklep en tochtprofielen voor de voordeur. Als het waait zal de wind de V openduwen waardoor het tochtband tegen kozijn en deur aan gedrukt wordt. Deskundigen ramen en deuren vertellen meer over isolerende buitendeuren en hoe die te kiezen. Stijgende energiekosten zorgen ervoor dat we de woning zo goed mogelijk willen isoleren en de warmte zolang mogelijk binnen willen houden.


Ook ramen en deuren moeten ervoor zorgen dat de warmte niet kan ontsnappen via kleine spleten of niet-isolerend materiaal. De U-waarde van een voordeur in . Buitendeuren - voordeur en achterdeur - worden meestal gekozen samen met de ramen. De laatste zijn letterlijk en figuurlijk de ogen van een gebouw.


Niet te verwonderen dat de gemiddelde (ver)bouwer tot van het budget spendeert aan ramen.

Isolatie is voor het buitenschrijnwerk een . Het isoleren van de deur gaat het gemakkelijkst wanneer u de deur uit het kozijn haalt. Leg de deur met de te isoleren zijde naar boven. Er moeten dus extra scharnieren worden . Onze voordeur en onze zijdeur zijn grotendeels van glas, enkel glas. En je voelt de kou hier van af komen.


Nu was ik al van plan om hier gordijnen voor te maken, maar ik bedacht me dat de kou natuurlijk de hele dag door het raam komt. Gordijnen zou ik overdag toch open willen . De bestaande deur is een klassieke deur , waarbij ook de afdichting nog niet optimaal is. Ik zocht al wat op het internet, en begrijp dat we zowel de deur als de afdichting kunnen verbeteren. Op de afdichting krijg ik wel zicht, maar hoe kan ik de deur beter isoleren ? We huren de ruimte, en dus moeten we . Door de geringe dikte is dat natuurlijk ook wel logisch. En in de aanbouw zitten twee deuren die warm van koud scheiden.


Er zijn speciale extra isolerende deuren . Aannemer Peter Willems van Aura Kozijnen plaatste de isolerende voordeur en het kozijn daaromheen. Bovenaan de deur , op het kader zit een isolatiepakket, dat is niet . Hoe verbetert u de geluidsisolatie van uw bestaande deur ? Lees verder voor enkele tips en tricks. Deuren zijn vaak een zwakke schakel in scheidingsconstructies.


Dit komt enerzijds omdat een deur meestal lichter is dan de wand waarin deze is geplaatst en anderzijds omdat er vaak kieren en openingen . Een niet goed passende of verouderde deur kan koude buitenlucht naar binnen lekken, waardoor de stookkosten snel omhoog kunnen gaan. Zeker als u een open trapgat heeft, kan dit goed merkbaar zijn. Een oude deur is daarnaast ook nog eens .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts