dinsdag 20 november 2018

Piano geluid isoleren

Isoleren van het pianogeluid. Een piano of vleugel blijkt vaak een bron van ergernis voor de buren te zijn. Op deze tipspagina worden de oplossingen uitgelegd van beide problemen. Koop dempende onderzetters en isolatie op pianoaccessoires. Wat te doen tegen piano geluidshinder.


Een idee om geluidsoverlast door de piano aan te pakken is om een laag isolatie aan te brengen tussen de piano en de vloer. Hier is speciaal materiaal voor beschikbaar. Dag beste lezer, De aanschaf van een rijhuisje staat hier op til, een onderdeel van de herinrichtingsplannen is dat de volledige benedenverdieping mijn speelkamer wordt (muziek maken en opnemen, klassieke dan). Nu ben ik alle opties voor geluidsisolatie aan het overwegen, het grootste probleem . Geluidsoverlast kan je woonplezier behoorlijk bederven. Gelukkig is daar vaak iets aan te doen, door het treffen van geluidsisolerende maatregelen.


Wellicht woon je boven een druk restaurant, hebben de buren regelmatig slaande ruzie of heb jij net die fanatieke pianospeler als naaste buur. Omdat ik met mijn nog-niet-zo-fantastische pianoskills mijn toekomstige buren niet wil lastigvallen, ben ik op zoek naar manieren om geluidsoverlast van mijn piano zo veel mogelijk te beperken. Echter, zonet zei een familielid van ons dat dit echt niet kan: het is gehorig is onze flat en de buren zouden gek worden van een piano. Of je moet al gaan isoleren. Een decibel-meter zou waarschijnlijk geen overlast aangeven) Ze spelen prachtig piano (geen gepingel) maar ik word er gek van.


Er word niet op gekke tijden. Daarin worden de mogelijkheden van geluidsisolatie beknopt beschreven en er wordt aandacht besteed aan sociale gedragsnormen. Tenslotte wordt ingegaan . Platen om het geluid van uw piano dat via de muren wordt verplaatst te dempen. Ze worden aan de achterkant tussen de piano en de muur geklemd.


Studiepedaal voor zelfmontage. Een moderator is bedoeld om zonder anderen te storen piano te kunnen spelen. Vrijwel altijd speelt bij muziekinstrumenten geluidsoverlast een rol.


Maar een piano qua geluid isoleren van de buitenwereld is bijna niet te doen. Hiermee wordt bedoeld dat de ruimte los komt te staan van de grond. Dit kunt u toepassen wanneer isolatie niet genoeg dempt. Het laten zweven van uw ruimte doet u door speciale platen onder het vertrek te leggen, die het geluid nog meer dempen van de piano. Meer informatie is te lezen op Esmono.


Bij muziekbronnen met alleen luchtgeluid is het vaak voldoende de wanden en het plafond te isoleren door plaatsing van een ontkoppeld voorzetsysteem. Als er daarnaast sprake is van contactgeluid (bijvoorbeeld bij een drumstel en piano , maar ook bij speakers, gitaar- en basversterkers die op de grond zijn geplaatst) is . Wat ik mij dus afvraag is: in hoeverre mag mvr klagen over het geluid van een piano ? De kamer waarin uw dochter speelt isoleren zodat de buren niets meer horen, toch maar elders spelen, op bepaalde tijden in overleg met de buren spelen, met een koptelefoon spelen? Wij hebben onlangs nieuwe benedenburen gekregen (koopwoning). Bij hun renovatie hebben ze het verlaagde plafond verwijderd en het plafond verhoogd tot vlak onder onze vloer. Hier hebben ze wel enige isolatie aangebracht, maar blijkbaar lang niet voldoende.


Instrument, geluidsvolume in dB(A). Al sinds het einde van de jaren vijftig houden wij ons intensief bezig met geluidsabsorptie en geluiddemping. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van muziekkamers, bouwen wij geluidsabsorbers van de allerhoogste kwaliteit voor het dempen en isoleren van contactgeluid en luchtgeluid in een grote bandbreedte.


Hoe zwaarder en dikker de gekozen isolatie, hoe beter het geluidsisolerend vermogen. Om de geluidsoverdracht van de ene woning naar de andere te dempen, kan eveneens iets gedaan worden aan de geluidsisolatie van de. Pianolessen , een huilende baby, de wasmachine van de buren… U kunt . Geluidsisolerende platen gebruik je om geluid buiten te houden en om zelf geen geluidsoverlast te veroorzaken. Glas- en steenwol werken goed als warmte- isolatie, maar beperkt als geluidsisolatie.


Voor effectieve geluidsisolatie zijn geluidsisolerende materialen en constructies nodig. De zijmuren zijn stevig en goed geïsoleerd. Dwz de huidige bewoonster heeft een gewone piano en we hebben een test gedaan door mijn vriend daar op zijn hardst op te laten spelen en te gaan luisteren bij de (zij)buren en daar hoorde je vrijwel niets.


Dit zonder extra geluidsisolatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts