donderdag 15 november 2018

Isolatie materialen

Veel isolatiematerialen bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht. Lucht is een goede isolator (warmtegeleiding erdoor gaat moeilijk) als je er maar voor zorgt dat het niet vrij kan stromen (waaien of tochten, dan gaat het warmtetransport namelijk sneller door convectie). Dat kan men doen door een poreus materiaal toe te . Isolatieplaten zijn één van de meest gekende en gebruikte vormen van isolatie.


Ze hebben een grote isolatiecoëfficiënt waardoor je heel wat kan winnen aan dikte.

Het om samengeperst materiaal , wat isolatieplaten drukvast maakt. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor het isoleren van vloeren. Isolatiemateriaal - Isoleren met isolatie materialen van De Isolatieshop.


Dakisolatie, vloerisolatie en spouwisolatie. Naast eerste keus isolatiematerialen ( XPS, EPS, PIR en PUR) biedt De Isolatieshop ook zeer voordelige tweede keus isolatie. Kosten per isolatiemateriaal.


De kosten van isolatiematerialen zijn afhankelijk van de methode van isolatie die u wilt (laten) uitvoeren en de dikte van het materiaal. Om een indicatie te geven zijn hieronder de gemiddelde prijzen van de isolatiematerialen gegeven.

De prijzen zijn berekend op basis van cm . Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal. Voor een optimale warmte- isolatie is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat niet brandbaar of slechts heel licht ontvlambaar is. Hij moet zijn winterjas namelijk ook in de zomer blijven . Wie wil isoleren , heeft de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Dit geeft aan hoe goed of hoe slecht een bepaald materiaal de warmte geleidt. Hoe beter de warmtegeleiding, hoe hoger de lambda-waarde en hoe slechter het materiaal isoleert.


Het imago van natuurlijke isolatiematerialen is dat ze duurzaam zijn en … duur. Dat laatste klopt meestal wel, maar wat de meeste mensen niet weten, is dat deze producten een aantal zeer belangrijke voordelen hebben ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Hier ligt veel te weinig de nadruk op. Voor iedere toepassing in uw huis kan er isolatie voorzien worden. Isolatie voor in de vloer, de spouwmuren, en het dak, isolerende beglazing is zelfs mogelijk.


Hieronder gaan we de meest gebruikte thermische isolatiematerialen bespreken. Wat zijn hun goede eigenschappen en welke Lambda waarden hebben deze . Hier vindt u ons brede assortiment ecologische en biologische isolatiematerialen. Als je je huis gaat isoleren, kun je uit een heleboel materialen kiezen, van glaswol tot piepschuim of vlasdekens.

Van die keuze hoef je gelukkig niet wakker te liggen. Vrijwel alle isolatiematerialen hebben een lage milieubelasting. Wat je ook kiest, isoleren is zeer gunstig voor het milieu! Wat zijn nu precies de eigenschappen van die verschillende isolatiematerialen ? Sleiderink heeft zich gespecialiseerd in de in- en verkoop van isolatiematerialen voor de bouw. Ecologisch isoleren is in.


Niet alleen omdat isolatie uit natuurlijke of hernieuwbare materialen goed isoleert maar ook omdat deze materialen herbruikbaar of composteerbaar zijn, bovendien tijdens de productie weinig energie vereist is, en in de meeste gevallen bijna onbeperkt voorradig wat niet kan gezegd worden van . Anorganische isolatiematerialen. Eigenlijk de tussencategorie in de isolatiematerialen. Basisgrondstof voor deze materialen zijn mineralen en komen dus ook vrij in de natuur voor. Voor de verwerking van deze materialen van grondstof tot isolatie is evenwel heel wat energie nodig. Denk maar aan het smelten van zan . De prestatie van de verschillende isolatiematerialen is bij de beoordeling van bouwdelen gelijk.


Het type isolatiemateriaal is dus m. Brandrisico en brandschade. Het brandrisico en de omvang van de brandschade wordt niet door het isolatiemateriaal bepaald maar hoofdzakelijk. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.


De lambda- waardes van de meeste bio-ecologische isolatiematerialen schommelen tussen de 0. U-waarde is de isolatiewaarde van een constructieonderdeel en is afhankelijk van de lambda-waarde van het materiaal en de dikte. Moderne isolatiematerialen gemaakt van hout en cellulose. Historische isolatiematerialen. Bij het aanleggen van leidingen, bij een verbouwing of bij een restauratie kan er in een oud gebouw historisch isolatiemateriaal opduiken.


In de meeste gevallen verkeert dat in een redelijke tot goede conditie. Om tal van redenen is veel van dit materiaal na de werkzaamheden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts