maandag 9 april 2018

Onbehandeld teakhout

En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Als u inderdaad de tafel zo intensief gaat gebruiken dan kunt u deze het beste goed beschermen. Wij adviseren u dan ook uw nieuwe onbehandelde teak tafel te behandelen met Natural woodsealer.


Dit is een watergedragen impregneerolie die het teak hout beschermt . U houdt uw teakhouten meubel onbehandeld. Vooral intensief te gebruiken teakmeubels, zoals teaktafels zullen steeds meer gaan leven.

Het oppervlakte wordt gladder door het gebruik, de natuurlijke olie komt naar boven, het teakhout zal wat donkerder worden . Als u nog een teak tafel gaat aanschaffen of u heeft net een teak tafel gekocht is het altijd moeilijk om te beslissen of deze moet worden behandeld. Hieronder enkele mogelijkheden! Vind onbehandeld teak op Marktplaats. Dan is het hout waarschijnlijk afgewerkt met lak, olie of niets. Voor iedereen een voordeel.


Om dat te testen kun je een druppel water op het meubelstuk laten vallen. Als het water op het oppervlak blijft liggen is het behandeld met olie of lak.

Als er in plaats daarvan een vlek ontstaat heb je te maken met onbehandeld teakhout. Wij hebben ook onbehandeld teak , heb vooral altijd veel vetvlekken van chips etc. Schoonmaken doe ik altijd met zo heet mogelijk water met een flinke schep soda en een gewone spons.


Soms moet het keer, maar dan zijn alle vlekken weg, en schuren doe ik nooit. Meer resultaten van forum. Vlekken verwijderen uit een teak tafel? Veeg het direct af met een natte doek met groene zeep en u ziet er niets meer van terug! Over het algemeen zijn vlekken die u op een teakhouten tafel maakt goed te verwijderen.


Hiervoor laat je teakhout gewoon lekker onbehandeld staan. Na verloop van tijd zal het hout gaat vergrijzen en wordt lichter van kleur. Dit gebeurt sneller als de meubelen buiten staan.


Hoe snel, is afhankelijk van de weersomstandigheden en het klimaat. Als je dit vergrijsde, zilverachtige patina mooi vindt, . Wij hebben sinds kort een teaktafel van historisch teak gekocht ( oude vloerdelen ) , deze was onbehandeld , advies was om deze te behandelen met woodsealer om vlekken te voorkomen. Nu hebben wij dat ook gedaan echter is de tafel veel donkerder geworden ! Volgende week krijgen wij een eettafel van teakhout binnen. Blijft het teak vervolgens onbehandel dan verslechtert na verloop van tijd deze zilvergrijze patina kleur naar een . Heeft u geknoeid met koffie, thee, wijn of frisdrank op uw onbehandelde teak tafel ?

Als u deze direct afveegt met een vochtige doek met wat (groene) zeep is er niks aan de hand. Teakhout is zeer makkelijk te onderhouden. U kunt uw teakhouten meubel onbehandeld laten. De kans bestaat dan wel dat er vlekken in het hout dringen.


Als u er thee of rode wijn is gemorst of vetvlekken zijn gemaakt, dan is het zaak deze snel te verwijderen met een nat lapje. Is de vlek erin gedrongen, dan kunt u de vlek . ReFri werkt in de basis met meubelen van blank onbehandeld teak hout. Spring naar Is mijn gekochte houten tuinmeubelstuk onbehandeld of behandeld? Het assortiment teakhouten tuinmeubelen van Kees Smit Tuinmeubelen bestaat uit onbehandeld en behandeld teakhout : Natural teak en Old teak greywash.


Een Old teak greywash geeft een teakhouten tuinmeubel een robuuste en . Teak is een tropische houtsoort met, als het nieuw is, een prachtige honingbruine kleur. Dankzij de natuurlijke teakolie die aanwezig is in het hout, is teak bestand tegen alle weersomstandigheden. Uw tuinmeubelen in teak mogen dus het hele jaar buiten blijven. Al jaar de grootste meubelshowroom van de Achterhoek!


Als onbehandeld teak wordt . De Kursi Palang Onbehandeld is uitgevoerd met een kruis in de rugleuning en is . Deze tafel is gemaakt van massief onbehandeld teakhout waardoor het uiterlijk een stoer en natuurlijke karakter uitstraalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts