vrijdag 6 april 2018

Isoleren met piepschuim

Piepschuim is zeer geschikt voor de isolatie van muren, vloeren, daken en kruipruimtes. EPS (expanded polystyreen) is een witte kunststof die in de volksmond piepschuim wordt genoemd. Het piepschuim bestaat voor uit polystyreen en voor uit lucht en heeft daardoor een goe dus laag warmtegeleidend vermogen.


EPS is goedkoop en verdient zich in enkele maanden tot enkele jaren terug. Ontdek hier meer over verschillende materialen voor.

Isoleren tempex, EPS en piepschuim. EPS of piepschuim is een kunststof isolatiemateriaal en wordt gemaakt van aardolie. Je kunt het gebruiken voor allerlei toepassingen. Voor het vullen van de spouwmuur bijvoorbeel of voor dak- of vloerisolatie. Ook voor gevelisolatie aan zowel de binnen- als de buitenkant van dak of gevel kan het gebruikt worden.


Dit is één van de meest gekende soorten isolatieplaten. We kennen dit isolatiemateriaal vooral als beschermingsmateriaal bij huishoudtoestellen. Geëxpandeerd polystyreen (EPS) wordt veelal gebruikt bij isolatiematerialen in piepschuim.

EPS platen zijn zeer licht en daarom zeer gemakkelijk te gebruiken. Nu was mijn idee om de blokhut te isoleren met meerdere materialen en als volgt op te bouwen (van binnenuit). Het zal ondoenlijk blijken om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere woningen, zoals de regels . Grijs geëxpandeerd polystyreenschuim (EPS), beter bekend als grijs piepschuim , is een relatief nieuw product op de markt. Sinds enkele jaren produceert Isomo, als enige in België, Isomotherm. Door de toevoeging van grafiet verbetert het isolerend vermogen met tot tegenover klassieke EPS.


Vandaag heb ik het plafond verder verwijderd in de voorkajuit, en dus ook de piepschuimen isolatie. Daar komt straks van dat zelfklevende rubberachtig spul tegen met een gesloten structuur. Maar bij het verwijderen van platen zag ik dat er brandgaten in zaten. Isolatie en Afdichting, Piepschuim (Tempex), kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs op Marktplaats. Glas- en steenwol, maar ook isolatie door middel van kranten en piepschuim , wordt niet tot herwinbaar materiaal gerekend.


Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld glas- en steenwol is de gebruiksvriendelijke kwaliteit van schapenwol. Stofmaskers en beschermende handschoenen kunnen . Denk aan vloerisolatie, geluidsisolatie, dakisolatie, muurisolatie en plafondisolatie. Bekijk nu ons aanbod isolatiemateriaal!


De GAMMA Isolatieplaat Polystyreen van 100x50x5cm gebruikt u om daken, vloeren en muren te isoleren. In totaal isoleert u vierkante meter met deze verpakking die platen bevat met een dikte van 5cm en een formaat van 1bij 50cm.

De Isolatieplaat Polystyreen heeft een isolatiewaarde van (Rd) van 32 . Voor de prijstabel van de besparing door het isoleren van de vloer zijn we uitgegaan van een gasprijs van euro per mgas. Video In deze video zie je. Baby op EPS: Zou een vezelhoudende isolatie hetzelfde aangename effect hebben?


Vezels Over de invloed van vrijkomende vezels bij isolatiemateriaal bestaat nogal wat onduidelijkheid. Zit er folie of materiaal in je dak dat vocht tegenhoudt (dampremmend of dampdicht), dan moet je bij het isoleren klimaatfolie gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts