donderdag 10 maart 2016

Piepschuim als isolatie

Het is zeer veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Als u de platen goed passend afsnijdt is lijm niet nodig. De platen blijven dan tussen de tengels hangen.


Om condensatie in de wand tussen het isolatiemateriaal en de muur tegen te gaan, dient u het isolatiemateriaal aan de binnenzijde te voorzien van een dampremmende folielaag. EPS is weliswaar luchtdicht maar . Het zal ondoenlijk blijken om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere woningen, zoals de regels .

Spring naar Gipsplaten als brandvertrager - Toch is het belangrijk dat je bij het isoleren met deze hardschuimplaten rekening houdt met de brandveiligheid in de woning. Dit staat niet alleen mooier, ook werken de gipsplaten brandvertragend. Net als XPS platen zijn EPS platen gemaakt uit polystereen (PS). Dit is één van de meest gekende soorten isolatieplaten. We kennen dit isolatiemateriaal vooral als beschermingsmateriaal bij huishoudtoestellen.


Geëxpandeerd polystyreen (EPS) wordt veelal gebruikt bij isolatiematerialen in piepschuim. Synthetische isolatiematerialen hebben als basisgrondstof meestal afgeleide aardolieproducten, waarvan de bekendste piepschuim , pur en schuimbeton. Iedereen weet wat piepschuim is.

Het wordt veel gebruikt als verpakkingsmateriaal en bij knutselaars is het populair als basis voor bijvoorbeeld kerstversieringen. Dat piepschuim ook een groot aantal eigenschappen heeft die het erg geschikt maken voor diverse toepassingen in de bouw, is bij veel minder . Ontdek hier meer over verschillende materialen voor. Als je isolatiemateriaal koopt staat op de verpakking een R-waarde, hoe hoger de waarde hoe beter het isoleert. Net als spouwmuurisolatie. Ze worden ook schuimparels genoemd.


Bekijk de voordelen en nadelen van piepschuim isolatie als vloerisolatie. Het is voorts ook bekend onder de merknamen Tempex, Styropor en Depron. EPS wordt meer dan jaar voor vele doeleinden toegepast. Het is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal en kent daarin nog steeds zijn grootste toepassing, naast verpakkingen en producten voor de grond-, weg- en waterbouw-sector.


Polystyreen (afgekort PS) is een thermoplastisch polymeer van het monomeer styreen. Het is een kunststof van petrochemische oorsprong. Het is waterafstotend en het kan in beperkte hoeveelheid een bepaalde last dragen.


In geëxtrudeerde (XPS) of geëxpandeerde (EPS) vorm wordt het gebruikt als isolatiemateriaal. Tevens is de EPS bouwplaat toe te passen als isolatie in de kruipruimte tegen de vloer. EPS 1is geschikt voor gebruik onder betonvloeren als vloerisolatie.


Daarnaast is EPS geschikt als platdak isolatie. Wij leveren deze EPS op .

Isolatie uit kunststof is minder flexibel dan minerale wollen, maar isoleert wel beter. Ze hoeven dus niet zo dik te zijn als hun alternatief. Een ander voordeel is dat ze een hogere drukweerstand aankunnen.


Re: Daarom dus geen piepschuim isolatie ! Als je dak ZO heet wordt dan zou ik ook met de nieuwe isolatie uitkijken, bij verhitting komen bij dit soort schuimen bijna altijd dampen vrij die op zijn . Licht, maar zeer sterk en drukvast. Goede, uitvoerig geteste betonhechting. Altijd in brandveilige SE-kwaliteit. De beste milieuclassificatie. Blijvend hoge isolatiewaarden.


Zo goed als nieuw Ophalen. Meestal worden de platen geleverd met een tand en groef verbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Piepschuim (Tempex) Piepschuim (Tempex) (87). Het plaatoppervlak kan ook afgewerkt zijn met een bitumeuze laag voor plat dak isolatie of als sandwichpaneel in de sarking ndak .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts