vrijdag 11 maart 2016

Indische leisteen

Indische leisteen Cuddapah black. Het is een oude bekende soort die al tientallen jaren erg veel wordt verkocht. Deze leisteen tegel kenmerkt zich door zijn genuanceerde kleuren.


Tegenwoordig komt deze natuursteen perfect tot zijn recht in elk interieur, van modern tot landelijk. Harrapah Black heeft een .

Het materiaal is daardoor gemakkelijk splijtbaar en wordt in de regel als breukruw materiaal aangeboden. Het oppervlak heeft na splijting dus geen verdere nabewerking ondergaan. Dit geeft een natuurlijk effect en een . Deze uit Indië afkomstige harde en zeer dichte kalksteensoort kan zowel binnen als buiten toegepast worden.


Mogelijks kan de kleur verlichten bij buitengebruik. De eigenschappen van deze steensoort zijn grotendeels vergelijkbaar met die van hardsteen. Specialist in leisteen tegels.

Deze harde en zeer dichte kalksteensoort uit Indië, ook wel Cudappah, Desert Black of Andhra Black genoem wordt zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst. De tegel is vervolgens verouderd en de kanten zijn ruw gemaakt. Hierdoor krijgt een vloer met deze afwerking is uitstraling alsof het om een hele oude vloer gaat. In verschillende formaten verkrijgbaar o. Vloer onderhoud van leisteen , eenvoudig zelf leisteen schoonmaken.


Professionele natuursteen technieken zoals het reinigen en het impregneren van leisteen. Het plaatsingscomfort is evenwel dat van een traditionele bestratingssteen. Bekijk alle details van deze prachtige bestratingssteen. Bij ons ligt er een Black Dakota natuursteen ( indische leisteen dacht ik).


Hoe de krassen uit deze vloer krijgen, of ze minder laten opvallen ? Als ik het goed begrijp kan je beter niet kristalliseren indien je geen glans-effecten wenst. Vroeger heb ik vaak indische leisteen toegepast als terrastegel. Kan iemand me vertellen hoe ik best tewerk ga om onze vloer in te voegen?


Omdat het een poreuze ongelijkmatig vloertegel is vermoed ik dat we deze met de hand moeten invoegen. En ik heb dus een beetje uitleg nodig hoe ik dit .

Gebruiktebouwmaterialenweert. Voor meerdere gebruikte bouwmaterialen kijk op onze website. Belgische leisteen kleuren zullen variëren tussen donkerblauwe tot zwartgrijze kleuren, terwijl Braziliaanse leisteen meer neutralere kleuren zal hebben.


Oorspronkelijk dweilde ik de vloer met Marseillezeep (en af en toe schuren met vlokkenzeep), maar de vloer werd heel dof. Ik ben dan overgeschakeld op lijnoliezeep, maar dit geeft evenmin een bevredigend resultaat. Leisteen kan wel schilferen, wat meteen een nadeel kan zijn. De vloer blijft even dof en . Ook voor buiten heeft Soll heel wat keuze - in vele kleuren en formaten. Van trommelstenen tot betondallen.


Van wildverband tot Romeinsverband. Of van zandsteen tot antraciet. U kan rekenen op een buitengewoon legcomfort, duurzaamheid en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts