donderdag 27 december 2018

Laminaat op vloerbedekking leggen

Vaak wordt de vraag gesteld of de bestaande vloerbedekking mag blijven liggen zodat het laminaat er overheen gelegd kan worden. Voor tapijt is dit helaas geen goed idee. Of het nu kortpolig of langpolig tapijt is, in beide gevallen hebben vuil en bacteriƫn zich gedurende de gebruiksperiode in het tapijt.


Is het vanuit praktisch oogpunt mogelijk om laminaat op vloerbedekking te leggen ? Helaas is het antwoord nee.

BacteriĆ«n hebben namelijk jarenlang de kans gehad om zich te kunnen nestelen in het tapijt , of dit tapijt nu hoogpolig of laagpolig is. Wanneer u hier laminaat overheen wilt laten leggen of dit . De een zegt hier kan kliklaminaat over worden gelegd. De ander zegt, vanwege vocht kan vloerbedekking gaan schimmelen. Ik denk dan van vocht gaat nu toch ook het beton in.


En het is geen benedenhuis, dus over welk vocht spreken ze dan? Op het laminaat staat dat het wel over de vloerbedekking.

Kan je laminaat over een (strakke) vloerbedekking heen leggen zo ja waar op te letten? Laminaat over vloerbedekking ? Vind hier alle informatie! Heel simpel: het is een oplossing voor prutsers. Verder kun je problemen krijgen, afhankelijk van de dikte en het tpe vloerbedekking , met doorbuigen van het laminaat.


Dit komt doordat dikker tapijt minder drukbelasting op kan nemen in tegelstelling tot een voor laminaat geschikte ondervloer. Ik heb eigenlijk vragen: Kan je bestaande vloerbedekking als ondervloer ( isolatie) gebruiken om laminaatvloer overheen te leggen ? Het is voor de bovenverdieping van het huis. En wat is makkelijker om te leggen , de gewone planken modellen of tegellaminaat?


We wonen in een appartement (op hoog, dus geen kruipruimte, wel onderburen). HELP ME Ik, hulpeloze vrouw ;) , heeft advies nodig. We willen in vier kamers en een hal laminaat leggen.


Echter, nu ligt er vloerbedekking en dat is zo onvoorstelbaar vast gelijmd dat we het er bijna niet uit krijgen. Met een speciaal apparaatje zijn we vanmiddag aan het werk geweest maar hebben slechts een vierkant metertje gedaan in anderhalf uur. Kan je parket of laminaat over tapijt heen leggen ?

Mag je laminaat op tapijt leggen ? Wij vroegen het aan vloerenproducent Quick-Step. Over het algemeen is het altijd het beste om een oude vloerbedekking te verwijderen. Bij organische vloerbedekkingen zoals tapijt is dit zelfs onvermijdelijk.


Laat uw goed informeren over de juiste ondervloer. Informatie over het leggen en onderhouden van parket en laminaat , twee populaire soorten vloerbedekking. Hallo, Ik heb nu vloerbedekking in de kamer liggen, maar kan ik hierover heen gewoon laminaat leggen ? Tapijt inmeten en leggen. Hoeveel tapijt heb je nodig? Het bereken van de hoeveelheid tapijt die je nodig hebt is een secure klus.


Het begint bij het inmeten van de ruimte waar je het wil leggen. Zorg dat je dit nauwkeurig doet om te voorkomen dat je teveel of te weinig tapijt aanschaft. Gebruik je een bouwtekening? Een laminaat vloer leggen is best eenvoudig.


Maar veel vloeren zoals pvc en vloerbedekking vragen om een professional. Onze vakmensen hebben niet alleen juiste kennis en gereedschappen, maar ook de passie en oog voor detail. En na de installatie krijg je natuurlijk persoonlijke uitleg over gebruik en onderhoud.


We zijn dealer van merken als Zonnelux en Vriesco. Tevens kunnen wij het bekleden van uw trap(pen) met tapijt of laminaat voor onze rekening nemen. Om dan het plaatje zowel binnens- als buitenshuis af te maken, kunnen we ook kunstgras of grastapijt leveren en desgewenst leggen in uw gazon of op terras of balkon.


De meest gestelde vragen over laminaatvloeren op een rijtje gezet. Bij Carpetright hebben we al meer dan jaar ervaring met vloeren, daarom beschikken wij over de perfecte kennis waarmee we u kunnen adviseren bij het kiezen, leggen en onderhouden van uw vloer. Een nieuwe vloer kan uw huis en inrichting compleet transformeren, of het nu het zachte gevoel van een tapijt tussen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts