donderdag 27 december 2018

Groene gevelsystemen

Klimaatverandering in stedelijke gebieden vraagt om een slimme inrichting van de stad. Groen is een van de belangrijkste oplossingen voor extreme temperaturen of hevige regenval. Bovendien voelen mensen zich prettiger in een groene omgeving.


Verticale tuinen ofwel groene gevels hebben slechts een kleine . Net als groen op het dak is verticaal groen een perfecte manier om meer groen toe te passen in stedelijke gebieden.

Er is maar weinig ruimte nodig. Een groene gevel biedt vele voordelen op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Zo draagt een groene gevel bij aan luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en biodiversiteit in de stad.


Groene gevels maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Na groene daken staan ook groene gevels volop in de belangstelling. Planten geven een gebouw een groene uitstraling, vangen fijnstof af en voorkomen opwarming. Diverse leveranciers hebben systemen ontwikkeld om groene gevels te realiseren.


Gevelbegroeiing is een gevel of een muur laten begroeien met planten.

Dit kan door middel van klimplanten maar ook door middel van vaste planten en kleine heesters. Het heeft een grote ecologische waarde en zorgt voor een grotere biodiversiteit in steden. Met deze innoverende technisch . Wallflore is een technisch groen gevelsysteem voor de verticale begroeiing van groene wanden en gevels.


Het doel is een duurzame opbrengst (ecosysteem) van natuurlijke producten voor de mensen in en rond het gebouw. Landgebruik en ecologie: duurzaam landgebruik, . Planten houden de gevel koel in de zomer en niet- bladverliezende soorten isoleren in de winter. Een plantengevel kan op die manier goed van water voorzien worden, terwijl de gevel aan de andere kant op een zeer degelijke manier bekleed kan worden met een stuk groen. In een aantal gevallen wordt er daarbij ook gebruik gemaakt van schuim om ervoor te zorgen dat het water beter opgeslagen kan worden, zodat . Zweeds architectenbureau Plantagon ontwerpt kantoorgebouw met stadsboerderij.


Architectenbureau Plantagon ontwierp het meter hoge kantoorgebouw dat tegelijk ook een verticaal akker . De gevelbegroeiing van Optigroen is een aan de gevel gebonden systeem voor begroeiing op basis van substraat zonder aansluiting op de grond. Een gevelbegroeiing ziet er niet alleen fraai uit, maar wordt ook door iedereen gezien. De begroeiing is een „ groen visitekaartje“.


Waarom zou jij nu kiezen voor een groen dak of gevel ? Hieronder in het kort het rendement met toelichting!

Bescherming dak- en gevelconstructie dak- en gevelgroen beschermt gebouwen tegen extreme temperaturen. Een groen dak gaat minimaal twee keer zo lang mee als een bitumen dakbedekking. Op die manier zijn zij een stukje extra groen in de stad en kunnen ze een rustplaats zijn voor vogels en andere dieren. Ze kunnen ook als voedsel dienen, zo zijn de bloemen van klimop een belangrijke nectarbron voor veel insecten. De Koninklijke Ginkel Groep is actief met het duurzaam vergroenen van de leefruimte en van gebouwen.


Welkom bij de specialist in groene gevels en verticale tuinen, het begin van een groene duurzame toekomst. Maak kennis met onze groene wanden en lees meer over hoe wij werken aan een groene toekomst. Elke gevel, ongeacht zijn oppervlakte, zijn samenstelling of zijn ligging, heeft de mogelijkheid om een rijke en gediversifieerde fauna en flora te herbergen.


In de zoektocht naar duurzame en ecologische oplossingen voor een bouwproject, wordt het bekleden van gevels met groen steeds vaker geopperd als een manier om de natuur te integreren in onze bebouwde omgeving. Aan het nieuwe Europese distributiecentrum van Nike in Laakdal, groeit de grootste groene gevel ter wereld. De groene wand heeft een oppervlakte van meer dan 2. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen architectenbureau Jaspers-Eyers en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts