dinsdag 21 augustus 2018

Houten vloer olie verwijderen

Parket kan immers niet oneindig geschuurd worden omdat je telkens een laag massief hout erbij afschuurt. De olie -laag van parket halen = schuren. Ik zou denken dat week tijd genoeg zou moeten zijn om deze vloer correct te behandelen.


Maar dit is vanop afstand gezegd. Wanneer u nieuw hout gaat oliën adviseren wij u de vloer eerst licht vochtig af te nemen met Woca Intensiefreiniger.

Hierdoor gaan de poriën van het hout openstaan en neemt het hout de oliebehandeling beter op. Heeft u een vloer welke reeds geolied is, maar is deze toe aan een nieuwe Woca Onderhoudsolie laag, dan . Mijn vraag heb ik er echter nog niet tussen zien staan. Er wordt binnenkort een eiken- houten vloer gelegd met een Monocoat ( olie )-toplaag. De rail kunnen we moeilijk verwijderen dus we willen . Nu heb ik mijn zus het idee dat de vloer geschuurd moet worden een beetje uit haar hoofd kunnen praten - vermits we op een andere manier de oude waslaag eraf kunnen krijgen én een goeie, vlekbestendige vloerolie erop kunnen krijgen.


Heeft iemand ervaring met producten hiervoor? Al veel gelezen hier over houten vloeren.

We zijn verhuisd en hebben de eikenhouten vloer opnieuw gelegd. Oude olielaag van tafel verwijderen? Vlekken in een houten vloer kennen we in allerlei soorten en maten. Een gelakte vloer kun je plaatselijk NIET bijwerken. Zwarte vlekken verwijderen uit je houten vloer.


De materiaalkeuze van je vloer bepaalt hoe je te werk moet gaan bij het verwijderen van vlekken en ander vuil. Kies daarbij voor boenwas, olie of parketvernis, afhankelijk van het soort hout. Ze maken je vloer opnieuw waterdicht, zodat vuil en vet niet meer zo diep in het hout kan dringen.


Houten vloeren in de olie. Om welke behandeling gaat het? Hak- en zoolstrepen verwijderen. Gekraste, beschadigde of versleten plaatsen herstellen.


HG houten vloeren vloerolie naturel (HG product 60). Regelmatig reinigen - dweilproduct. HG olievloer reiniger (product 62). Die zijn mooier en beter. Dan de vloer lichtjes schuren met korrel 1dan de olie in .

Uw heeft last van vlekken op uw met olie behandelde houtenvloer ! Dit is vervelen want u wilt een goed beschermen. U heeft de houtenvloer pas laten leggen of laten schuren! Na het vochtig schoonmaken wordt de vloer vaal . Tijdens mijn vakantie heeft de oppas met koken vetvlekken veroorzaakt op mijn eiken houten vloer. Deze zijn nu wit uitgeslagen.


Toegevoegd na dag: De wasbenzine heb ik al geprobeer maar dat heeft weinig effect. Is Tri hetzelfde als thinner? De overige tips ga ik nog even proberen. Met olie krijgt je vloer bescherming met behoud van de natuurlijke uitstraling.


Zie het in dit stappenplan. Hoe gaat dat in zijn werk? Oppervlakkig watervlekken kun je gemakkelijk verwijderen door het hout opnieuw in de olie te zetten. Diep ingetrokken vlekken. Voor donkere vlekken van koffie of wijn zou je gebruik kunnen maken van vloerenzeep voor hout , die vaak wordt geleverd bij de aanschaf van een vloer.


Natuurlijk ben je voorzichtig met je mooie houten vloer , maar ongelukjes zijn niet te voorkomen. Gum voorzichtig over het rubber en zuig het zwarte gumsel . Wij hebben in ons huidige huis een prachtige eigenhouten vloer die voor wij hierin trokken geschuurd is en een olielaag heeft gekregen. De vloer zou tegen een stootje. Lastig te verwijderen , maar met intensief reiniger heb je een goede kans dat het wegkrijgt. Zeker als het hete olie is.


Dit komt doordat er een grote hoeveelheid zuur in zit, deze zorgt vervolgens voor een zwarte plek op uw parketvloer. Voor zowel u als voor de professional zijn deze vlekken lastig te verwijderen , ook wanneer u . Wascleaner is bedoeld om de oude waslagen van uw vloer of meubelstuk te halen. Verwijder de oude lagen met een natgemaakte doek gedrenkt in de wascleaner en verwijder de waslagen. Indien er hardnekkige plekken zijn die niet weg willen, breng dan een klein beetje onverdunde wascleaner aan op de plek en laat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts