vrijdag 3 augustus 2018

Gecertificeerd hout

Kies hout, kies FSC gecertificeerd hout. FSC Hout is een schitterende, natuurlijke, hernieuwbare grondstof met tal van troeven in vergelijking met andere materialen. Belangrijke voorwaarde is uiteraard dat u kiest voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.


Een van de middelen daarvoor is gecertificeerde houtkap. Met de unieke aanpak van een gelijke stem voor de ecologische, sociale en economische belangen is het FSC-certificeringssysteem voor WNF de . Hout is niet alleen een belangrijk bouwproduct, het is ook een belangrijke grondstof voor andere producten zoals papier, meubels, speelgoe.

Om de druk van houtwinning op het milieu te verminderen, wordt er meer en meer aan duurzaam bosbeheer gedaan. Maar hoe kunt u weten of het product dat u . De herkomst van FSC hout voldoet aan wereldwijde standaarden voor duurzaam bosbeheer, zoals die zijn opgesteld door FSC. De basis voor deze standaarden zijn de FSC-principes. Als boseigenaren zich aan de FSC standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op . Formica Group is gecertificeerd door BM Trada, een onafhankelijke accreditatieorganisatie op het gebied van milieu en duurzaamheid.


Het middel dat daarbij gebruikt wordt is het FSC-keurmerk, dat toegekend wordt aan hout , houtproducten en papier.

LTL Woodproducts is FSC gecertificeerd en levert diverse soorten FSC hout. Bekijk hier onze certificaten en informeer naar ons assortiment. Om garantie te geven aan jouw klant dat een product uit een PEFC-gecertificeerd bos komt is het belangrijk om het PEFC- gecertificeerde hout , papier of karton vanaf het bos tot in het eindproduct te volgen. Hiervoor heeft PEFC Chain of Custody certificering: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee . Door het kopen van deze gecertificeerde en dus aantoonbaar duurzaam geproduceerde houten producten wordt direct bijgedragen aan het behoud en verantwoord beheer van bossen wereldwijd.


Immers, zonder vraag geen aanbod. Bij duurzaam bosbeheer wordt het hout op een verantwoorde . Ondanks een dalende consumptie ten gevolge van de crisis, is het aandeel gecertificeerd hout op de Belgische markt toegenomen tot 40. Stertekt panelen zijn FSC 1-gecertificeer wat garandeert dat het hout gebruikt voor de productie van Stertekt akoestische panelen terug te leiden is naar verantwoorde bosbouw.


Voorheen werden panelen altijd geleverd in de categorie FSC Mixed . Centrum Hout wil met de Helpdesk gecertificeerd hout het gebruik van hout uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen stimuleren. Door te kiezen voor duurzaam geproduceerd hout helpt u mee aan het beschermen van de bossen wereldwijd. Bij de helpdesk kunt u als toeleverancier, opdrachtgever of uitvoerende in de . Dat geeft u de garantie van het allerbeste duurzame hout ! En omdat wij ons hout zelf inkopen verzekeren we u ook van de scherpste prijs. Dat vindt Parenco Hout bv niet meer dan terecht.


Daarom zijn wij ook trots op onze welverdiende keurmerken.

Wanneer alle schakels in de keten tot aan het eindproduct gecertificeerd zijn, heeft de eindgebruiker de zekerheid dat het product uit duurzaam beheerd bos komt. Golden Flame International B. Op het moment dat een lokale standaard voldoet, wordt het keurmerk “ goedgekeurd” en mag het hout verkocht worden onder het PEFC-label. Nederlandse markt gekomen volume duurzaam geproduceerd hout. Hieruit bleek dat 1 van het totale.


Nog eens van het hout was afkomstig uit gecertificeerd bos maar had geen certificaat. Ruim gecertificeerd hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts