woensdag 29 augustus 2018

Vergunning dakraam

Wél een omgevingsvergunning nodig. Voldoet u niet aan de voorwaarden zoals genoemd in deze folder dan is uw bouwwerk niet vergunningvrij en heeft u een omgevings- vergunning nodig voordat u mag bouwen. Hiervoor moet u bij de gemeente een aanvraag indienen. Dakraam , daklicht of lichtstraat.


In heel veel gevallen is het plaatsen van een dakraam omgevingsvergunning vrij, maar er zijn ook uitzonderingen. Eerst moeten wij de mensen teleurstellen die in een rijksmonument, gemeentelijk monument of in een rijksbeschermd stads- of dorpsgezicht wonen…… Die hoeven de folder “plaatsen Dakramen ” niet door te.

Om optimaal van uw dakraam te kunnen genieten is het verstandig om voor de plaatsing uit te zoeken of voor het dakraam een vergunning aangevraagd moet worden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u . Door het plaatsen van een dakraam kan je meer natuurlijk licht in huis creëren, maar mag je wel zomaar een dakraam plaatsen? Het plaatsen van een dakraam kan vergunningsplichtig zijn. Echter, als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan is er geen vergunning vereist.


Let bij het plaatsen van een . Kan je een dakraam installeren zonder stedenbouwkundige vergunning ? Mag men een dakraam plaatsen, zonder aanvraag in een bestaand dak? In principe moet je een vergunning vragen voor alle bouwwerken.

Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor een aantal kleinere werken. Extra daglicht met een lichtkoepel of dakraam op zolder, in de aanbouw of garage is fijn, maar als achteraf blijkt dat er een vergunning voor nodig was kun je er flinke hoofdbrekens van krijgen. Een probleem met de gemeente of buren is zo gemaakt en de oplossing vaak kostbaar in termen van tij geld en moeite. Wanneer geen omgevingsvergunning nodig?


Een dakraam geeft uw zolder licht en ruimte. U schept een groot aantal mogelijkheden. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving vereisen in sommige gevallen een omgevingsvergunning, in andere gevallen . De vergunningsvrijde dakkapel met VELUX dakramen zorgt ervoor dat u de ruimte onder het schuine dak optimaal kunt benutten. Lees meer over dit concept. Voor een dakkapel aan de voorkant van uw huis hebt u altijd een vergunning nodig.


Ga daarvoor naar de pagina Stap 2. Uw aanvraag voorbereiden. Aan de achterkant of zijkant hebt u soms een vergunning nodig. Wel of geen vergunning nodig? Als u werken uitvoert in het Vlaamse Gewest, is de algemene regel dat u een vergunning aanvraagt. Bouwvergunning dakkapel of dakraam.


Is er voor een dakkapel of dakraam een omgevingsvergunning nodig? Voorwaarden vergunningsvrije dakkapellen en dakramen. Dakkapel vergunningvrij ja of nee?

Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig, bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de constructie. Voor andere werkzaamheden kunt u zelf controleren of u een vergunning nodig hebt. Dit kan op omgevingsloket. Hier kunt u ook de aanvraag . Het is mogelijk dat u geen omgevingsvergunning bouwen (de vroegere bouwvergunning ) nodig heeft.


Doe eerst de zelftoets via bovenstaande knop om te kijken of u een vergunning nodig heeft. Via de zelftoets ik wil verbouwen krijgt u meer informatie over de Rotterdamse bouwregels en vergunningvrij bouwen . Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning bouwen ( vroeger bouwvergunning ) nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld: bij een afscheiding. Voor bepaalde werkzaamheden hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.


Via Omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt. U kunt dan ook meteen de vergunning aanvragen. Meestal hebt u geen vergunning nodig voor bijgebouwen op het achtererf.


Het bijgebouw mag dan niet hoger zijn dan meter. Wilt u een dakkapel of dakraam plaatsen? Dan gelden voor de voorkant van het huis strengere regels dan voor de achterkant.


De volgende bouwwerken kunnen vergunningvrij zijn, als ze op het . In het algemeen hebt u geen omgevingsvergunning nodig voor bijgebouwen op het achtererf, als het bijgebouw niet hoger is dan meter. Daarnaast gelden voor een dakkapel of dakraam aan de voorkant strengere regels dan voor een dakkapel aan de achterkant. Dakvensters of dakramen ? Online vergunningaanvraag en melding.


Snel en digitaal een vergunning aanvragen of melding doen, bijvoorbeeld voor een nieuwe dakkapel, een nieuw bedrijfspan plaatsing van een beschoeiing of een activiteit op of aan een dijk. Het kan met Omgevingsloket online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts