dinsdag 14 augustus 2018

Welke r waarde voor dakisolatie

Isolatiewaarde van dakisolatie. Wanneer je je gaat verdiepen in het grote aanbod aan isolatiematerialen voor het dak, dan word je al snel geconfronteerd met technische informatie en onbegrijpelijk vakjargon. Zo kom je termen als lambdawaarde, R - waarde en U-waarde tegen.


Maar wat betekenen deze begrippen nu . Wil je jouw dak goed isoleren maar zo weinig mogelijk ruimte verliezen?

Welke dikte dakisolatie heeft per isolatiemateriaal en Rd waarde vind je hier. Je moet kijken naar de datum op de eindfactuur om te weten in welk jaar je recht hebt op een premie. Vergelijk isolatiemateriaal op isolatiewaarde dak.


De R - waarde van een isolatielaag is de weerstand die de laag biedt tegen warmteverlies. De lambda-waarde van een isolatiemateriaal geeft aan in welke mate het materiaal de warmte geleidt. Welk soort dakisolatie is geschikt, wat bespaar je en wat kost het?


Doe het meteen goed en kies voor isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde ( Rc - waarde van of meer). Zorg in elk geval dat je weet hoe je dak in elkaar zit: welke materialen zijn gebruikt, ligt er folie onder de pannen?

Welke Rc - waarde is dan het meest geschikt? De meest geschikte isolatiewaarde is niet direct te benoemen. Dat is van meerdere aspecten afhankelijk.


Vooraleer je op zoek gaat naar isolerende constructiematerialen is het belangrijk te weten in welke isolatiewaarde ze worden uitgedrukt. Hieronder vind je een overzicht van alle gebruikte isolatiewaarden in de bouwsector. Voor welke woningen wordt dakisolatie verplicht?


Volgens de Vlaamse Wooncode, is dakisolatie verplicht voor woningen, evenals huurwoningen, die gelegen zijn in het Vlaamse Gewest en waarvan de aansluiting op het elektriciteitsnet. Een R - waarde voor dakisolatie van 0. Dit wordt uitgedrukt door middel van een R waarde en bij het isoleren van een dak kies je voor een waarde van of beter. Daarnaast zal je keuze ook beïnvloed worden door het type dak. Is dit een hellend of een plat dak? Heb je een verwarmde zolderruimte of niet?


Wordt de ruimte onder het dak verwarmd? Welke minimumnorm geldt voor dakisolatie ? Als isolatiemateriaal beschouwt men materialen met een lambdawaarde . U ziet in één oogopslag welke isolatiespecialist de beste deal voor u heeft.

Van het geld dat u bespaart kan u bijvoorbeeld een lekker. De isolatie moet een minimale warmteweerstand ( Rd - waarde ) van 0. We begrijpen dat dit misschien moeilijke begrippen zijn,. Door je dak te isoleren ga je warmteverlies tegen. Een plat dak isoleren en een schuin dak isoleren vraagt elk om zijn eigen aanpak. Bj isoleren geldt: Hoe hoger de Rd - waarde van het isolatiemateriaal hoe beter het isoleert.


Dat betekent in de praktijk dat dikkere platen vaak een hogere Rd - waarde hebben dan dunne . De verkoper heeft namelijk de Rc - waarde opgegeven van zijn product. Als ik bij product A naar een dikte zou gaan van 50mm, was de isolatie beter en nog altijd veel goedkoper dan wat ik nu besteld heb. Mag een verkoper de klanten misleiden door de Rc - waarde van een product op te geven? Voor de aanwezige pur- isolatie kan je rekenen met volgende waarden: - Dikte = m. Dit kan met de L-waarde, U-waarde en R - waarde. De voorwaarde is wel dat je aan bepaalde Rd-waardes voldoet.


Welk isolatiemateriaal je daarvoor gebruikt mag je zelf beslissen, zolang het maar die Rw-waarde behaalt. Hoe beter het isolatiepakket , hoe hoger de R - waarde. Om de R - waarde van een pakket dat uit meerdere lagen bestaat te berekenen telt u de R-waardes gewoon op. Er zijn veel verschillende isolatiematerialen.


Doordat ze onderling verschillen heeft u van het ene materiaal meer nodig dan van het andere, om dezelfde warmteweerstand (Rd) te bereiken. In onderstaande tabel ziet u welke materialen u kunt gebruiken en wat de benodigde dikte is, om een Rc - waarde van te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts