vrijdag 20 juli 2018

Vloerverwarming op een houten vloer

Heeft jouw woning bijvoorbeeld een houten ondervloer (balken), maar wil je wel vloerverwarming ? Dan is de Variokomp lage opbouw vloerverwarming van het merk Variotherm iets voor je. Dit is de dunste (20mm) droogbouw vloerverwarming die je bovenop de bestaande vloer legt. Daar overheen wordt een droog . De combinatie vloerverwarming houten vloer is mogelijk en kan goedkoop.

Ontdek de mogelijkheden en stappenplan voor parket en vloerverwraming. Veel mensen twijfelen er aan of dat het kan: een vloerverwarming plaatsen onder een houtenvloer. Een houtenvloer kan op vloerverwarming worden geplaatst. Hierbij wordt er vaak gedacht aan multiplank en aan duoplank.


Een vloerverwarming kan zeker onder. Tot voor kort dacht men dat hout, doordat het blijft werken, niet te combineren was met vloerverwarming. Nu weten we gelukkig wel beter!

Zelfs bij een houten vloer kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming inzetten. Daarmee is uw keuzevrijheid een stuk ruimer geworden: u bepaalt zelf of u voor . Kun je vloerverwarming goed combineren met een houten vloer ? Ja, Uipkes heeft jaren ervaring met het zorgvuldig aanleggen vloerverwarming. Ik wil graag op de begane grond een gietvloer aanleggen met daaronder vloerverwarming. Op de balkenlaag ligt een prima houten onder vloer. Als je wil weten hoe het zit met het rendement van je vloerverwarming met een houten vloer erop, dan hebben we het over de warmteweerstand.


Niet alle houten vloeren kunnen zomaar met vloerverwarming gecombineerd worden! Er zijn verschillende vloerverwarming systemen. Je hebt vloerverwarming die als hoofdverwarming of als bijverwarming dienen. Vloerverwarming heeft een warmwater- of een elektrisch systeem.


De meest gestelde vragen over vloerverwarming treft u onderaan deze pagina aan. Omdat niet alle houtsoorten geschikt zijn om te leggen op vloerverwarming treft u onderstaand de mogelijkheden aan. Wanneer een vloerverwarming elektrisch . Wilt u de mogelijkheden per vloersoort zien?

Selecteer dan de volgende mogelijkheden: multiplank, parketvloer , . Houten vloeren kunnen uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Zowel met warm water vloerverwarming als elektrische vloerverwarming. Expert Hugues Frère van HoutInfoBois geeft volgend antwoord: Algemeen. De thermische eigenschappen. OBLY sprak met Mark Snoeijing van Salland Parket, OBLY professional in het oosten van het land.


Veel consumenten houden zich bezig met de vraag of vloer-verwarming mogelijk is onder een houten vloer of parket. Parket kan op vloerverwarming gelegd worden. Niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen.


Lamelparket en de multiplank is uitermate geschikt om op vloerverwarming te leggen en massief parket is niet geschikt om op vloerverwarming te leggen. Deze 18mm dunne fermacell platen leg je bovenop een houten dekvloer. Met 20mm totale opbouwhoogte. Cavallo Floors veel ervaring met het vast en zwevend leggen van parket op vloerverwarming. Bij renovatie in de bestaande bouw heb je niet veel keuze als het gaat om vloerverwarming.


Of er ligt een houten ondervloer of zandcement dekvloer. Bij dat soort situaties heb je een vloerverwarming (droog systeem) nodig met weinig opbouwhoogte. De rc- waarde geeft de warmte weerstand (warmte isolatie) van het lamel parket aan.


Een dik lamelparket heeft een hoge rc-waarde. Bij een droogbouw vloerverwarming wordt snel . Deze vloeren geven dus meer weerstand dan een dunner lamel parket. De opwarmtijd zal langer duren en het warmte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts