woensdag 18 juli 2018

Plafond isoleren tegen geluid

Geluidsisolatie voor het plafond : soorten en prijzen. Geluidsoverlast kan veroorzaakt worden door luchtgeluid of contactgeluid. Door je plafond te isoleren , kan je een groot deel van deze geluiden dempen.


In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende technieken en materialen om een plafond te isoleren tegen. De warmte verdwijnt niet meer via het plafond naar buiten of een andere ruimte. Omdat warmte opstijgt, is het tegenhouden van de .

Met Mikel had ik het kort over de mogelijkheden om geluidsisolatie te maken in een plafond voor een appartement. De meeste geluidsisolatie zijn geluidsweringen tegen overlast van buren. En die buren kunnen natuurlijk ook boven en onder je wonen. De meeste klachten krijg ik dan wel van mensen die in een rijwoning . Ook hier moeten we onderscheid maken tussen lucht- en contactgeluid. Contactgeluid moet in principe zoveel mogelijk aan de bron worden verholpen, dus op de vloer.


Vrijdragende akoestische. Daarom maken wij altijd een offerte op maat waarin het beoogde resultaat wordt afgewogen tegen de kosten.

Glaswol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Voor een goede geluidsisolatie is het belangrijk zo dik mogelijk te isoleren. Meer informatie over geluidsisolatie vind je hier. Een vals plafond met glaswol van ISOVER biedt een doeltreffende oplossing tegen lucht- én contactgeluid. Hoe dikker de glaswol, hoe beter het resultaat.


Perforatie van het plafond voor bijvoorbeeld inbouwspots heeft een nadelige invloed op de akoestische prestaties. Vermijd ook het gebruik van houten . Hij heeft zijn plafond verlaagd en tussenin geluidsisolatie gestoken. Een plafond wil men vaak akoestisch isoleren omdat men last heeft van geluid afkomstig uit de ruimte erboven. Bij de aanschaf van platen met als doel het geluid tegen houden dat door het plafond komt, mag men geen geperforeerde platen kopen.


Isolatietotaal heeft goede en eenvoudige oplossingen om uw plafonds te isoleren tegen geluid. En, niet onbelangrijk, met nauwelijks overlast! De holle ruimten blazen we vol met een hoogwaardige cellulose vezel. Zoals jullie al kunnen raden is dit erg gehorig. Mijn boven buurman die hier nu sinds maanden woont hoor ik zingen en zodra hij loopt dreunt mijn hele plafond door.


Het is voornamelijk hout. Helaas gebeurt het ook regelmatig dat men dag in dag uit last heeft andermans geluid. Als jij je buren al over de vloer hoort lopen dan is daar best iets tegen te doen.

Door middel van akoestische geluidsisolatie op je plafond , muren of vloerisolatie sluit jij je grotendeels af voor geluiden van buitenaf. Tijdens de bouw werd er weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De verdiepingsvloeren zijn vaak erg gehorig.


Dit komt omdat deze vloeren vaak uit hout bestaan met holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Wilt u geluidsisolatie voor uw plafond ? Dit kunt u gemakkelijk voorkomen door uw plafond te laten isoleren door Totaal Komfort Ede (TKE). Dit type geluid kan rechtstreeks komen van een geluidsbron , maar kan ook afstralen van aanpalende wanden, vloeren of plafonds. De isolatietechniek voor luchtgeluid bestaat eruit het luchtgeluid zoveel mogelijk tegen te houden door er een akoestisch isolerend materiaal voor te plaatsen.


Soms wordt het massa-veer-massa. Of je nu gaat voor geluidsisolatie aan het plafond van je appartement of de muren: bij geluidsisolatie via een voorzetmuur houd je maar beter rekening met een aantal factoren. Geluidisolatie in de vorm van plafondisolatie is dé uitkomst zodra tussen uw vloer en het plafond van de onderburen een holle ruimte zit. Deze ruimte werkt als een klankkast, mits goed geïsoleerd. In geval van behoorlijk . Om geluidsoverlast in huis te voorkomen, is het zeer aan te raden om uw huis te beschermen tegen geluiden van binnenaf door middel van geluidsisolatie.


Voor dit type geluidsisolatie worden vaak de tussenvloer en het plafond geïsoleerd. Hierdoor komen de trillingen niet meer tot in uw slaapkamer en zal u de televisie. Hierbij gaat het niet enkel om isolatie tegen warmte of kou, maar ook geluidsisolatie speelt een grote rol bij het wooncomfort achteraf.


Een plafond kan voor heel wat geluidshinder zorgen en een goede geluidsisolatie is dus zeker geen overbodige luxe. Enerzijds zijn er de geluiden van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts