maandag 7 mei 2018

Speunen voor deuren

Speunen in allerlei verschillende soorten en maten. De speunen hebben een openingshoek van 1graden en zijn van staal. Professionele speunen voor duurzaam gebruik bestel je eenvoudig in onze online shop. We bieden speunen en pennen in verschillende afmetingen met verschillende armen.


Onze speunen zijn ideaal voor speciaal scharnierende onderdelen waar een pianosteun of potscharnier niet toe te passen is.

In ons assortiment scharnieren vind je verschillende soorten verborgen scharnieren voor een onzichtbare montage van twee delen. Door middel van deze professionele scharnieren kun je bijvoorbeeld deuren bevestigen. Door de onzichtbare scharnier sluit de gesloten deur perfect aan zonder dat . Als eerste stap, heb ik dubbelzijdig tape op het deel van de speun geplakt, dat in de onderkant van de deur komt. Ik zeg bewust deur want het afhangen heb ik deur voor deur gedaan. Daarna heb ik de speun op de speun in de onderkant geleg en wel zo dat deze ongeveer evenwijdig lag aan de speun.


Speun vermessingd complete set voor deuren - direct online te bestellen - Online deurbeslagshop.

Een speun is een scharnier voor een raam waarmee dat raam 1graden kan draaien. Ook bij een deur (kastdeur) wordt wel eens een speun gebruikt. Boven- en onderspeun voor pivoterende deur.


Deuropener en deurdranger Speun , voor standdeuren, Geze – in de Häfele Nederland Shop. Vaste scharnieren, paumelles (dat zijn scharnieren die uit elkaar kunnen worden gehaald zonder de pen te verwijderen) en speunen (bijna onzichtbaar weggewerkte pennetjes) en inboorscharnieren. Dit zijn wel heel gave scharnieren voor kasten met voorliggende deuren. De pot is voor mm boring. De speun bestaat uit een plaatje met kleine stift dat op de boven- en onderkant van kleine deuren , bijvoorbeeld . Deze hydraulische vloerveren zijn ontworpen om de deur , nadat deze handmatig is geopen automatisch te sluiten.


De vloerveren worden in de vloer geplaatst waardoor ze optisch nagenoeg onzichtbaar zijn. Alle modellen zijn voorzien van een traploos instelbare sluitsnelheid en eindslag. De fusie tot dormakaba biedt een toegevoegde waarde in elke fase van onze samenwerking. Op oude bijbelminiaturen valt goed te zien dat de vroegste vorm van een draaipunt aan een houten deur een ronde stijl of achterhar is (tek. 1a).


Een houten draaipunt versleet echter snel en werd al spoedig door ijzer vervangen. Ik wil bepaalde scharnieren, zogenaamde speunen , toepassen voor deze kast. Het idee van speunen is dat er onder en boven uit de deur pinnen steken, die in gaten vallen in de kap en het onderstel.

Dat is een oude oplossing die je een veel antieke kasten ziet. Deze scharnieren zijn lastig om te vinden . DIN-rechtse aanslagdeuren. Eenvoudige montage – uitfrezen is niet nodig, slechts vier boorgaten. Snelle bevestiging door middel van spieverbindingen. Robuuste en zekere beves- tiging m. Vloerveren zijn meestal hydraulisch uitgevoer deze sluiten langzamer dan de uitvoering in veer-oliebad- systeem.


Deze systemen zijn onder te verdelen in deurveer ingelaten in de deur en de veer in de vloerpot. Hiervoor wordt vaak een vloerveer toegepast waar de deur op staat in combinatie met een speun aan de bovenzijde. Deze twee componenten samen vormen de draaias waaromheen de deur draait en de vloerveer verzorgt de drangerfunctie.


Dubbele draaideuren draaien beide dezelfde kant op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts