woensdag 16 mei 2018

Achthoekige tegels

Octagonaal tegelvloeren, ook wel achthoekige tegels genoem bestaan meestal uit een combinatie van een achthoekige tegel met op de hoeken een passtukje in een contrasterende kleur. Hexagon betekent zeshoek en deze letterlijke vertaling zegt eigenlijk al genoeg om het uiterlijk van deze tegel te omschrijven. Het patroon wordt ook wel een honingraat genoemd vanwege dezelfde zeshoekige cellen die in een bijenkast te vinden zijn. Om die reden is de hexagon bestempeld als een natuurlijk patroon dat . Bestel uw Octagonale achthoekige vloertegel wit marmerlook 20x20cm per meenvoudig online bij TEGELinfo.


Ruime collectie tegels tegen scherpe prijzen.

Bekijk direct ons online assortiment. Deze week in de “spotlight” ZESHOEKIGE TEGELS (hexagon tegels ). We hebben ze in verschillende kleuren, van moderne grijze betonlook tot warme terra tinten. Verschillende maten, van schattige kleine mozaïek tegels tot grotere maten ca. Voor een leuk speels, maar niet té opvallend effect, kunt u kiezen . Portugese tegels , cementtegels, Marokkaanse Zelliges, Azulejos en Mozaïektegels. Eigen productie, handgemaakte tegels uit voorraad leverbaar, deskund.


Hexagonale, zeshoekige tegels of octogonale achthoekige tegels zijn compleet terug van weggeweest. Deze tegeltjes zijn geïnspireerd op de oude Romeinse patronen.

Het legpatroon waarin ze geplaatst worden heet honingraat. Naar de honingraat vaan een bijenkorf. Met hexagonale tegels breng je dus de natuur in. Zeshoekige, achthoekige en zelfs ronde tegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar.


Cementtegels werden vroeger al gefabriceerd en eigenlijk is deze kunstvorm nooit verloren gegaan. Deze jaren tegels kan men indelen naar het land ver herkomst bijvoorbeeld Portugese cementtegels, Marokkaanse cementtegels, Spaanse . Van vloertegels tot wandtegels en badkamertegels, bij Praxis vind je de juiste tegels voor de klus. Vind de fabrikant Achthoekige Tegel van hoge kwaliteit Achthoekige Tegel , leverancier en producten voor de laagste prijzen bij Alibaba. De tegel is links en rechts afgebroken, want oorspronkelijk had hij de vorm van een onregelmatige zeskant die samen met drie andere gelijkvormige exemplaren een vierkante tegel omsloot.


Zo een geheel van vijf tegels vormt een achthoekig patroon. SAchthoekig tegelpatroon geconstrueerd met vier zeskanttegels rond . Nicole Houques weet zich het buitenhuisje (bastide) van haar grootouders nog goed te herinneren. Als kind ging ze er elk weekend naartoe.


Witte gordijnen, linnengoed van wafelstof, vloeren met tomettes, gebakken achthoekige tegels. De geometrische repetitieve patronen werden vervangen door grotere tekeningen, waarbij niet alleen hele tegels , maar ook samengestelde tegels van twee kleuren werden gebruikt. De centrale ster wordt omgeven door achthoekige omrande panelen, op hun beurt omzoomd door vierkanten en omrande zeshoeken. This Pin was discovered by Monik.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Ontdek en bewaar ideeën over Zeshoekige tegels op Pinterest. Meer ideeën over Bijenraat, Tegel en Honingraat tegel. Deze geglazuurde tegels bieden een praktisch en onderhoudsvriendelijk alternatief voor cementtegels.


Met de verschillende randen, decors en 8- hoektegels zijn vele vloeren te ontwerpen voor keuken, badkamer, hal en toilet. Er zijn verschillende patchwork patronen verkrijgbaar, maar ook een aantal octagonale vormen . Schellevis Tegel achthoekig met pasblok. Deze oud hollandse tegel (zonder facet) is een betontegel met een natuurlijke uitstraling. De tegel heeft een basalt optiek, ofwel een open structuur aan de bovenzijde. Het bijbehorende pasblokje is ook in verschillende kleuren te bestellen.


De wanden zijn bekleed met lichtgroene keramische tegels. Hierdoor zijn veel combinaties mogelijk. In gedecoreerde lijsten aan de wanden is in mozaïek de stationsnaam aangebracht. Het dak wordt ondersteund door achthoekige met donkerrode tegels beklede zuilen.


Op zoek naar ideëen voor de badkamer? De badkamertegels van Impermo zorgen voor een klassieke of ultramoderne look.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts