donderdag 1 maart 2018

Houten vloer isoleren geluid

Voordelen van vloerisolatie. Meer rust en privacy in huis. Gespecialiseerd in geluidsisolatie van houten verdiepsvloeren. Montage door vakkundige medewerkers. Isoleren met zorg voor uw woning en originele elementen.


Wij werken waar mogelijk met milieuvriendelijke materialen.

Info over de geluidsisolatie van een vloer vind je hier! Klik en lees over de soorten, de werkwijze en de prijs! Wij kunnen een houten vloer in uw woning op een snelle en goedkope manier tegen geluidsoverlast isoleren.


Of dat nou bij u vandaan komt of bij uw buren. Uw kinderen kunnen ongestoord spelen zonder dat u op moet letten of ze niet te veel lawaai maken. De gebruikte materialen van een houten verdiepingsvloer is meestal gewone platen multiplex, underlayment of planken vast gespijkerd op draagbalken.


Dit zijn materialen met weinig gewicht (massa) en lage dichtheid en worden door zowel contact- als luchtgeluid gemakkelijk in beweging gebracht . Een verlaagd plafond kan onder voorwaarden een redelijke geluidsisolatie tot stand brengen. Zo haalt een niet-geïsoleerde houten vloer een gemiddelde isolatiewaarde van 22dB.

Bij een betonnen vloer is bijna altijd sprake van contactgeluid en dit komt minder vaak voor dan geluidsoverlast bij een houten vloer. Wanneer je kiest voor een isolatie die ook direct tegen warmte moet isoleren , kies dan bij voorkeur een isolatiebedrijf die SKG-IKOB gecertificeerd is en vraag een aantal bedrijven naar. Wij vinden dat je tot in de living vrij veel lawaai hoort uit de kamer, niet zozeer het contactgeluid (voetstappen) stoort ons, maar wel het luchtgeluid (stemmen, muziek). Om deze geluids overlast te verhelpen ben ik opzoek naar de juiste manier op het plafond en de vloer te isoleren.


Thx MJP, Inderdaad lijkt het mij inderdaad verstandig om de vloer en het plafond zo aan te pakken, maar wat is de beste manier om de tussen ruimte te isoleren voor het geluid ? Er zijn diverse geluidsisolerende materialen om geluid binnen of buiten te houden. Na het isoleren kunt de vloer verder afwerken met houten plaatmateriaal. De trillingen die door de impact veroorzaakt worden verplaatsen zich via de directe scheidingsvloer en de draagbalken.


De trillingen stralen vervolgens geluid af doorheen zowel de directe scheidingsvloer als de flankerende . Houten vloer isoleren is fijner wonen. Een geïsoleerde vloer houdt vocht en schimmels in de kruipruimte. De Geluidsisolatie door vloerisolatie?


Dat is een groot voordeel en extra goed nieuws voor mensen die last hebben van astma. Vloerisolatie is ook een goed idee voor het . Bekijk hier de mogelijkheden die je hebt om de. Steenachtige constructies. Bij lichtere vloeren kan de lucht- en contactgeluidisolatie tegenvallen.


Bovendien kunnen star aan de vloer verbonden . Vloer isoleren ( geluid ) en hout op houtverbinding opheffen?

Ik wil graag het zeil vervangen door een andere vloer , bv tapijt oid. Heeft iemand een idee hoe ik de vloer qua geluid beter kan isoleren ? Voor een naakte betonnen vloerplaat zonder vloerbedekking schommelt de opgemeten Ln,w-waarde rond de dB. Teneinde de contactgeluidsisolatie van de te beproeven vloerbedekkingen na te gaan, dient men deze op voornoemde referentievloerplaat aan te . Dus het plafond bij de onderburen hangt aan dezelfde balken als waar onze vloer op ligt.


Dit heeft natuurlijk het nodige geluidseffect bij de onderburen. De bovenburen hebben del vloeren van een aantal kamers geïsoleer door een extra houten vloer ertussen te leggen. Omdat het laminaat wat er nu ligt . ROCKWOOL vloerisolatie is uitermate geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van zwevende dekvloeren, houten vloeren en begane grondvloeren.


Een verdiepingsvloer isoleren kan ook helpen om de geluidsoverdracht van stemmen en voetstappen tegen te gaan. De geluidsisolatie van mijn eigen houten vloer houdt me erg bezig. De huidige opbouw is ornamentaal stuc op riet - rachels - oude balklaag - oude planken - mm blauw foam - mm eiken planken.


De overlast van en aan de onderburen ( lucht en contact) is groot. We willen er iets aan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts