dinsdag 6 maart 2018

Bilinga hout behandelen

Bilinga heeft zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid. Geschikt voor tal van buitentoepassingen zonder vlonders en steigers. Aanvankelijk heeft Bilinga hout een geelbruine kleur.


Onder invloed van regen, zon en lucht zal Bilinga (zonder oppervlaktebehandeling , zoals bijvoorbeeld hardhoutolie ) . Loofhout zoals het tropische azobé, teak of bilinga is duurder maar kan ook meer hebben zonder te beschadigen.

De kwaliteit en duurzaamheid van hout is niet alleen afhankelijk van de houtsoort , maar van verschillende eigenschappen: dichtheid en gewicht, aanwezigheid van looizuur, hars, vocht en knoesten maar ook . Bilinga is een houtsoort , met een bijna gouden kleur. Het wordt geleverd door bomen in tropisch West-Afrika van het geslacht Nauclea, in de Sterbladigenfamilie (Rubiaceae). In België wordt het ook wel verhandeld onder de naam Opepe.


Het is geneigd tot haarscheurtjes. Ook hardhout verkleurt (vergrijst) door weersinvloeden en UV-straling. Door een behandeling met hardhout olie kan de oorspronkelijke kleur .

Op zoek naar Hardhout FSC Bilinga ? Bekijk ons assortiment op Ecohout. ViewProductAttachment-OpenFile? Wij hebben diverse projecten uitvoerd met houten masten en hiervoor gebruiken we verschillende soorten hout.


De houtsoorten welke alleen esthetisch onderhoud behoeven vallen in klasse zoals Azobe, Bilinga etc. De masten hebben een robuuste uitstraling en zien er piekfijn uit als ze worden behandeld met olie. Het hout krijgt na verloop van tijd zijn prachtige zilvergrijze vergrijzing. Wil men de originele kleur behouden, dan kan het hout regelmatig met een olie behandeld worden. Bij het plaatsen van de hardhouten omheining worden de palen aan de onderzijde gestabiliseer hierdoor blijven de strakke lijnen gewaarborgd.


Klasse 1-:duurzaam tot zeer duurzaam. Reinig steeds grondig het te behandelen oppervlak, verwijder vuil en ontvet het hout. Zachte houtsoorten kan je met water . Ga direct naar een letter in de index.


Of gebruik het zoekveld hieronder om te zoeken in de houtdatabase. De complete lijst houtsoorten vindt u eronder.

Afrormosia, Azobé, Bilinga , sapeli, Teak. De gribbel tast zowel naald- als loofhout aan. De natuurlijke weerstand tegen de gribbel verschilt sterk per houtsoort. Hout is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor een veelheid aan toepassingen. Omdat het van biologische oorsprong is, kan het echter onder bepaalde condities.


Het hout moet niet behandeld worden met vernis en wordt mooi grijs na verloop van tijd. Hardhout wordt voornamelijk gebruikt om stijgers mee te maken en is dus bijzonder stevig. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai.


Elke houtsoort zal anders . De warme, bruinrode kleur van bangkirai, bilinga etc. Bangkirai-olie is gepigmenteer hierdoor wordt de UV- straling tegengehouden. Via het Woodforum, opgepikt dat men ook Noordse grenen hiervoor kan gebruiken. Ik ben wel verschoten van het prijskaartje! Mits behandeling volgens categorie A3.


Volgens de houthandelaar die Bilinga voorstelde, is de duurzaamheid van een . Auson Light Pine Tar Olie biedt hout een van naturen aanwezige bescherming en is speciaal ontwikkeld voor naaldhout zoals douglas, lariks, red ceder etc. Bij de behandeling van hout met Auson Pine Tar brengt u stoffen . Wij persoonlijk vinden het één van de mooiste houtsoorten die er is met een zachte gelige uitstraling. Ook als men het hout niet behandelt, heeft het hout een mooie zachte grijze uitstraling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts