maandag 12 maart 2018

Terrazzo schoonmaken

Vloer onderhoud van terrazzo, eenvoudig zelf terrazzo schoonmaken. Granito vloer onderhou eenvoudig zelf granito vloer schoonmaken. Zelf een granito vloer schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden.


Granito onderhoud - Bij het onderhoud van granito of terrazzo hebben we manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We leggen uit wat het is en welke eigenschappen het heeft. Vervolgens geven we advies over het reinigen, beschermen en onderhouden van terrazzo.

Deze terazzowerker zet de vloer eerst nog in de juiste was waarna het advies is elke week in de groene zeep (oplossing) schoonmaken. Een paar maand geleden is de terrazzo vloer bij mijn dochter opgeknapt door een ervaren terrazzo bewerker, de man heeft een of andere laag aangebracht en . Voor mij genoeg redenen om nooit zo´n aanrechtblad te nemen, hoewel het natuurlijk wel errug mooi is. Maar goe daar schiet jij niets mee op.


Welke middelen niet voor schoonmaken granito. Ontvetters (hoge pH-waarden) en zuren (lage pH- waarden) . Afhankelijk van het gebruikte middel zal het terrazzobedrijf moeten aangeven welk reinigingsmiddel er gebruikt dient te worden. Regelmatig onderhoud is aan te bevelen.

Op het reinigingsmiddel is er meestal een . Terrazzo is een natuurproduct. Dit houdt in dat sommige vloeistoffen in het blad kunnen trekken. Het is daarom belangrijk dat het aanrecht regelmatig onderhouden wordt met het meegeleverde onderhoudsmiddel (we verwijzen u hiervoor naar de onderhoudsinstructies). Indien er toch vlekken ontstaan, kunnen deze . U heeft gekozen voor een terrazzo aanrechtbla dit houd in dat u het een en ander moet weten wat betreft dagelijks onderhoud.


Voor dagelijks onderhoud kan u het aanrecht schoonmaken met een zachte zeep, de ouderwetse groene zeep, maar ook calciumzeep van het merk Prostone op basis van lijnolie werkt perfect . Met zoutzuur (bij de drogist te koop) maar pas op je handen! Daarna moet je het goed schoonmaken (doe altijd handschoenen aan!) Daarna moet je het met insmeren met een middel voor parketwas o. Maar als het niet zo smerig is gaat het goed met groene zeep, hij heeft alles in zich, schoonmaken , . Composiet vloeren zijn samengesteld uit diverse materialen. De meest gekende composiet tegels is granito, ook wel marmermozaïekvloer of terrazzo genoemd. Deze natuursteen kan graniet, marmer, blauwe hardsteen of andere.


Zoals je het beschrijft lijkt het mij terrazzo te zijn en daar moet je NOOIT met agressieve middelen aankomen! Overigens zul je de kalk er waarschijnlijk niet meer uitkrijgen, zal er . Hoe onverwoestbaar terrazzo vloeren en keukenbladen ook zijn, onderhoud blijft natuurlijk nodig. Al was het alleen maar het schoonhouden.


Voor dit schoonmaken en het eventueel noodzakelijke dagelijkse onderhoud volgen hierna een aantal onderhoudsadviezen.

Daarnaast dient u regelmatig een dun laagje Ocram aan te brengen. Bij levering van een terrazzo blad wordt een flesje Ocram bijgeleverd. Dit is een afdichtingsmiddel dat uw blad beschermt tegen het intrekken . De RDMZ hecht vanzelfsprekend waarde aan het instandhouden. Niet alleen omdat dit interieur- onderdeel een integraal onderdeel van het monument vormt, maar ook omdat deze vloeren getuigen van een hoogwaardige ambachtelijke techniek. In veel monumenten zoals kerken, kloosters, ziekenhuizen, scholen maar . Het basismateriaal, beton, wordt gemengd met partikels van natuursteen.


De soort, kleur en grootte van de . Door het regelmatig onderhoud van het terrazzo aanrechtblad met deze zeepsoorten blijven er bij elke schoonmaakbeurt restjes zeep achter. Groene zeep is gemaakt van lijnolie, zachte zeep van soja-olie. Hierdoor ontstaat een beschermlaagje.


Voor het schoonmaken en onderhouden van het materiaal dient U uitsluitend natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Van ouds her werd groene zeep toegepast , vandaag de dag bestaan er velerlei producten o. Na het dweilen met een schoonmaakmiddel, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts