vrijdag 12 april 2019

Muur en plafond verven

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker bij het verven van een binnenmuur. Wat zijn de ideale omstandigheden en hoe krijg je een perfect resultaat? Een antwoord op alle vragen over binnenmuur en plafond schilderen. Water- of solventgedragen verf?


Hoe lang kan je verf bewaren? Heeft uw plafond een nieuwe kleurtje nodig?

Volg deze klusvideo stap voor stap en u bereikt in een. Je muur of plafond moet voor het schilderen of verven goed schoon zijn. Een sopje met lauw water en zeep is voldoende. Daarna is het een kwestie van afwassen met een spons met water en een scheutje ammoniak. Zorg voordat je vervolgens gaat schuren er wel voor dat gaatjes en scheuren met plamuur zijn opgevuld.


Muren en plafonds zelf schilderen (sauzen) is een creatief werkje, waarvoor u geen bijzondere vaardigheden of kracht nodig hebt, maar wel tijd en geduld. Helemaal zonder krachtsinspanning gaat het natuurlijk niet. Vooral het schilderen van plafonds of de bovenkant van de muren kost algauw een paar zweetdruppels, .

Het schilderen van muren en plafonds is goed zelf te doen, maar zoals elke klus valt of staat het met een goede voorbereiding. Als u uw muren opnieuw wilt gaan verven dan is het belangrijk te weten in welke volgorde dit moet. Lees hier alle tips over het. Het mooiste resultaat is natuurlijk met een spuit, deze vernevelt de verf op de wanden en laat bijna geen structuur achter op de wanden en plafonds.


Bij het schilderen van plafonds is het belangrijk dat je de muren onaangeroerd laat. Plak ze daarom af met kwalitatieve tape, voldoende breed. Is de scheiding tussen het plafond en je muur niet mooi recht? Plak de tape dan enkele millimeters lager op de muur , weg van de scheiding.


Voor een perfecte aflijning kan de tape . Misschien heeft iemand van jullie een goeie tip: plafond en muren zijn bij ons in verschillende kleuren (soms ook muren tegen mekaar b.v. bij één accentmuur). Start je schilderklus in een ruimte altijd met het plafond. Zo kan je eventuele spatten op de muren nadien overschilderen. Haal de lampen en gordijnen weg en leg een dik stuk plastic op de vloer. Kasten die je moeilijk kunt verplaatsen, dek je af met een dunne folie.


Wil je zelf je plafond verven ? Moderne plafondverf geeft een perfect resultaat zonder dat je het plafond eerst schoon hoeft te maken. Er bestaan zelfs verfsoorten die zonder fixatie van de onderlaag of vlekkenbehandeling, in één keer dekken.

Het stappenplan leert je alles over plafond schilderen. Veel nieuwbouwwoningen worden opgeleverd met een plafond of muur met een gestructureerde laag. Dit spuitwerk heet Spack. Met Histor Ultraglad behoud je deze structuur. Het is een elastische en fijn verwerkbare muurverf die als het ware de structuur van je muur volgt.


Resultaat: een prachtig geschilderde muur. Histor Super Latex is een matte witte muurverf die uitstekend dekt. De latex levert alle eigenschappen die je van een goede muurverf verwacht en is geschikt voor muren en plafonds. Volg ons stappenplan en voor je het weet geniet je van . Op dit moment is de kamer waar ik mee bezig ben nog niet helemaal leeg, dus het plafond schilderen is lastig, want dan moet ik steeds spullen verschuiven.


Kan ik het plafond schilderen nadat de muren al klaar zijn of spettert dat te veel? Indien er tussen de voegen van het plafond en de muren barsten aanwezig zijn, kan men een acrylaatmastiek gebruiken. Deze mastiek is gelijkaardig aan silicone, behalve dat deze mastiek wel overgeschilderd mag worden. Daarnaast bestaan er ook plafondverven die microbarstjes opvullen en verbergen.


Plak alle aangrenzende oppervlakken die niet geschilderd moeten worden af met ProGrold Masking Tape Geel. Bent u van plan uw plafond te verven ? GAMMA helpt u graag op weg. Vul vervolgens het grote vlak in met een muurverfroller. Verdeel de laag vervolgens horizontaal tot een egaal dekkend geheel.


Zorg voor ruimte: de te schilderen oppervlakken moeten vlot bereikbaar zijn. Laat minstens meter tussen meubilair en wand. Dek de vloer tot ongeveer meter van de muur af. Plak ramen, deuren en plafond af met afplaktape. Verwijder wanddecoratie zoals posters en schilderijen.


Vergeet spijkers en schroeven niet. Deze verfroller zorgt voor een glad schilderresultaat op een gladde muur. Zorg dat je de eerste rand die je met de roller hebt gezet nog een keer deels overlapt. Zo voorkom je strepen op je muur.


Wanneer je de randen van de muur hebt geschilder kun je de tape van de muur en het plafond verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts