dinsdag 2 april 2019

Groepenkast aanleggen

Via de groepenkast , wordt de stroom dat het huis binnenkomt in de meterkast, over het huis verdeeld. Waar moet u op letten, wat kunt u zelf en welke mogelijkheden zijn er? Op deze vragen wordt hieronder op in gegaan, zodat u weet . Werk niet in de groepenkast (meterkast).


Laat het werken aan en in een groepenkast over aan een erkend installateur, doe dat niet zelf.

Wel kun je in overleg met de installateur vaak zelf voorbereidingen doen voor het plaatsen of wijzigen van een groepenkast , zoals aanleggen van de benodigde buizen en het trekken van . Ik ben namelijk geen fulltime elektricien en nu kan ik zelf wel een stopcontact, lichtpunt of zelfs hotelschakeling aanleggen in huis maar een groep toevoegen vind ik meer iets voor de elektricien zelf. Aarden In veel woningen is de bestaande groepenkast nog niet voorzien van een aardlekschakelaar. Wilt u zware machines gaan gebruiken dan zal u een fase groepenkast nodig hebben die is voorzien van krachtstroom. Krachtstroom laten aanleggen is een goede mogelijkheid de zwaar belastende machines goed te kunnen voorzien van krachtstroom. Heb je een oude groepenkast met porseleinen zekeringen?


Dan is het misschien een goed moment om een compleet nieuwe en moderne groepenkast aan te leggen.

Volgens het nieuwe bouwbesluit heb je per vier zekeringen ( groepen) . Elektriciteit komt via de meterkast de woning binnen. Eerst loopt deze energie door de elektriciteitsmeter en vervolgens wordt de stroomvoorziening via de groepenkast verdeeld naar verschillende delen van de woning. De verdeling in groepen zorgt ervoor dat de stroom gelijkmatig verdeeld wordt. Tarieven groepenkast vervangen inclusief montage. ABB, Hager en Eaton groepenkasten vervangen met goedkope tarieven, zonder verborgen kosten.


Internetactie nieuwe groepenkast in de meterkast. Om nu echt een groepenkast te vervangen moet je in het bezit komen van de juiste werkinstructies en daar kan ik jou aan helpen. Jij kunt namelijk gebruik maken van de doe-het-zelf elektra cursus waarmee je zelf zaken kan regelen als een groepenkast vervangen of het aanleggen van je eigen lichtnet. Een extra groep in je groepenkast aanleggen kan soms nodig of gewenst zijn als je extra apparaten wilt aansluiten zonder problemen te krijgen met kortsluiting.


Tenzij je zelf een electriciën bent, kun je er altijd beter voor kiezen om dit door een specialist te laten doen, die verstand van zaken heeft. De kostprijs wordt onder meer bepaald door het feit of er gebruik moet worden gemaakt van een 1-fase of een 3-fase groepenkast. Het verschil tussen beide meterkasten is de.


Een groepenkast aanleggen welke bestaat uit twaalf groepen kost in totaal tussen de 7en 8euro. Deze zou doorgaans voldoende moeten .

Bent u op zoek naar specifieke prijsinformatie met betrekking tot het laten plaatsen van een groepenkast in uw huis? Lees dan snel verder, want u komt er. Denk hierbij onder meer aan het plaatsen van de verlichting in huis, maar ook aan bijvoorbeeld het aanleggen van stopcontacten. Wanneer u er voor kiest om deze . Bij het aansluiten van zonnepanelen dient een aparte leiding aangelegd te worden van de omvormer naar uw groepenkast.


Groepenkast uitbreiden of speciale verdeler plaatsen. Vervolgens wordt de omvormer aangesloten op een eigen (aardlek)automaat. Deze wordt in de bestaande groepenkast ingebouwd of er wordt . Ik ben onlangs verhuisd en de meterkast is stopcontactloos helaas. Dit koste me destijds 10-. Je wilt natuurlijk niet constant de stoppenkast in duiken om weer een aardlekschakelaar om te zetten.


Kies in dat geval voor een groot aantal groepen om complicaties te voorkomen. Op deze manier geniet je van constante stroom waarbij je . U bent bij ons aan het juiste adres voor het vervangen van uw stoppen of het vernieuwen van de gehele groepenkast. Bel of mail voor een afspraak. Het aanleggen van één of meerdere extra groep(en) wordt meestal gedaan wanneer de huidige groepenkast de stroomvraag van de elektrische apparaten niet kan trekken. In dat geval kunt u namelijk niet meerdere elektrische apparaten gelijktijdig gebruiken.


Ook wanneer u nieuwe of meerdere . Om in uw woning gebruik te kunnen maken van gas en elektriciteit, legt een installateur een groepenkast aan. Vanuit de groepenkast legt de installateur elektriciteitskabels en gasleidingen aan naar uw woning. De groepenkast én het netwerk van kabels en leidingen dat is aangelegd na de groepenkast , noemen we uw . Ten eerste is het aantal groepen van belang – hoe meer groepen, hoe meer het zal kosten om de groepenkast te vervangen.


De complexiteit en uitbreidingsmogelijkheden van uw installatie kunnen de prijs beïnvloeden, evenals het aanleggen van krachtstroom. De specialisten van Spaarne Elektrotechniek helpen u graag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts