maandag 8 april 2019

Elektriciteit besparen in huis

Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 3. Bij een prijs van €per kWh, zorgt dat voor een jaarlijkse elektriciteitsrekening van €660. Door zuinig om te gaan met energie, help je het klimaat een handje én kun je je energierekening verlagen. HIER zet tien tips voor jou op een rij om op . Met een paar kleine maatregelen kan je al snel een pak minder verbruiken.

Ontdek onze energiebesparende tips en werk zelf aan een lagere energiefactuur. In onze brochure ontdek je hoe je zonder veel moeite toch heel wat kan besparen. Of neem een kijkje in ons energiehuis en zie de verschillende tips omgezet in de . Verlichting De verkoop van gloeilampen is al een tijdje verboden, toch zijn er nog heel wat in gebruik. Vervang gloeilampen door energiezuinige spaarlampen of LED-lampen.


En nog belangrijker: doe het licht uit waar geen verlichting nodig is. Sluipverbruik Tot van het elektriciteitsverbruik in uw woning is te wijten aan. We gebruiken ze dagelijks en staan vaak niet stil bij de elektriciteit die ze verbruiken.

Misschien kunnen deze tips je inspireren om bewuster met elektrische toestellen om te gaan. Kies zuinige huishoudtoestellen. Gebruik daarbij het energielabel als leidraad. Wasmachines, broodroosters of waterboilers: je vindt ze . Als miljoen gezinnen het sluipverbruik van de tv-decoder uitschakelen, loopt de jaarlijkse besparing op tot 4miljoen euro of 2miljoen kWh. Voor de decoders alleen hebben we een elektriciteitsproductiecapaciteit van MW nodig.


Met deze vele tips en aanpassingen beperkt u uw energieverbruik, de meeste . Een koelkast staat bijna altijd aan en is een van de grootverbruikers van energie binnen een huishouden. Door bij de aanschaf van een nieuwe koelkast goed op het energieverbruik te letten kun je een hoop energie besparen. Zet de koelkast precies waterpas. Als een koelkast niet waterpas staat kan de deur gaan. Naast het goedkoopste energiecontract en handige energie apps, zijn er ook concreet dingen die je kunt aanpassen in huis om energie te besparen.


Belangrijk is dat je kijkt naar je eigen gedrag. Een douche nemen is zuiniger, want hiermee verbruik je minder water. En een koelkast naast het . Elektriciteit besparen in een handomdraai.


Hoe kun je makkelijk stroom besparen?

Iedereen kan het, maar je moet even weten hoe. De bespaartips maken elektriciteit besparen in huis simpel. In de video worden een aantal handige tips besproken om energie te besparen in huis.


Zo kun je bijvoorbeeld deuren en ramen. Dat inzicht helpt je weer bij het besparen op elektriciteit. De verlichting in huis is een flinke kostenpost op de energierekening, maar gelukkig kun je hier flink op besparen. Besparen op energieverbruik van verlichting.


Ook verlichting is veel op te besparen. Ga maar na, in de donkere wintermaanden staat de verlichting in huis vaak zo een uurtje of aan (17:- 23:00). Als je onzuinige verlichting ( gloeilampen, halogeenlampen) in gebruik hebt dan tikt dat behoorlijk aan. Door standaard alle apparaten uit te zetten in plaats van op stand-by kan een gemiddeld huishouden al snel euro per jaar besparen. Een waterbesparende douchekop kan een ontzettend veel water en elektriciteit besparen.


Wil jij ook op energie besparen ? Je vult de V-test in en krijgt een handig overzicht, zowel voor elektriciteit als gas. Als dat gebeurd is, blijven er nog heel wat eenvoudige tips over om nog wat extra te besparen. Is je energieverbruik laag, dan daalt je factuur automatisch mee. Niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu zal je dankbaar zijn.


Precies dan is ook de opportuniteit om elektriciteit te besparen het grootst. Heb je nog gloeilampen of halogeenlampen in huis ? Koop een wasmachine met energielabel A, wasresultaat A en droogresultaat A Was . Met zes tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld 1euro per jaar besparen. Als je nog nergens op lette gemiddeld zelfs 5euro.


Hoe slechter de isolatie van je huis , hoe meer je kunt besparen door op je gedrag te letten. Vind onafhankelijke tips over efficiënte energiemaatregelen in huis. Energie besparen is geld besparen.


Winst voor het milieu en je bankrekening. Met het isoleren van een woning is een enorme besparing te realiseren. Met een goede isolatie blijft een huis langer warm en is veel geld te besparen doordat u minder gas verbruikt. Alle kleine beetjes helpen hierbij, vooral wanneer uw woning wat ouder is.


Goed isolatiemateriaal hoeft niet duur te zijn en u kunt het kopen . Op dit moment is dit de meest energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Vervang je oude CV-ketel met een hoog rendement (HR) ketel. Hiermee kun je € 2aan stookkosten per jaar besparen. Laat jouw ketel regelmatig onderhouden worden.


Ze werken dan efficiënter en veiliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts