dinsdag 12 februari 2019

Matte lak houten vloer

Heel veel mensen denken dat houten vloeren in de olie mat zijn en houten vloeren in de lak glanzend. Dat geoliede houten vloer meestal mat zijn is correct. Slechts met het inboenen van een glanspasta kunnen we olievloeren iets meer glanzend krijgen, maar dit haalt het niet bij een half-glans lakvloer. Voor alle soorten houten vloeren kunt u uw vloer lakken met Topp matte vloer lak.


Geen (noodzakelijk) tussentijds onderhoud.

De mogelijkheid om de vloer tussentijds te onderhouden kan door middel van polishen. Tegenwoordig zijn er zijde- mat , mat , extreem matte lak varianten die zelfs . Mat geborstelde lakvloeren met het gevoel van een olie vloer maar het gemak van een gelakte houten vloer. De uitstraling en het gevoel van een houten vloer afgewerkt met olie, is waarom nog steeds geoliede vloeren veel verkocht worden. Wij hebben nu gelakte eiken houten vloeren geborsteld en afgewerkt met matte.


Qua uitstraling kunt u een laklaag vergelijken met een geoliede houten vloer. Olie trekt echter in een vloer terwijl een laklaag erop ligt en de vloer beter beschermt. Vooral de matte lakken behouden de natuurlijke en rustige uitstraling van de oorspronkelijke houten ondergrond.

Wenst u meer glans dan kunt u een lak met . De nieuwste generatie oppervlaktebescherming op waterbasis voor parket en houten vloeren. Wij kunnen je vloer voorzien van een ultra matte parketlak. Wanneer u voor lak kiest, dan kiest u voor de meest gebruiksvriendelijke afwerking. Vroeger stond lak niet zo goed aangeschreven, maar tegenwoordig is dat wel anders.


Zo is de moderne lak mat , helder en over het algemeen sneldrogend en reukloos. Bovendien is een gelakte houten vloer erg slijt-en krasvast. Floor Paint van Woca is een dekkende watergedragen verf voor houten vloeren en trappen dat zorgt voor een volle beschermlaag. Het is sneldrogend en slijtvast.


Parketlak is geschikt voor alle houten vloeren en meubels. De parketlak geeft een mooie matte uitstraling en is zeer kras- en slijtvast. PU- lak is geschikt voor alle soorten houten vloeren en meubels. De PU- lak beschermt tegen vuil en vocht. Te gebruiken over (bijna) alle soorten beitsen.


Breng drie lagen Cetabever Vloerlak (zijdeglans) of Glitsa Vloerlak (eiglans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Houten vloeren zijn het beste beschermd tegen vloeistoffen en vet met een lak afwerking.

Lak is in glans, mat glans, mat en ultra mat verkrijgbaar. Ultra mat raden wij af, omdat . Gelukkig vraagt een gelakte vloer vaak pas na heel veel jaren om renovatie. Lees meer over vloerrenovatie. Voordelen van houten vloeren lakken.


De producten om houten vloeren mee af te werken zijn te verdelen in vier categorieën: olie, lak , hardwax en was. Maar waarmee kun je een houten vloer afwerken. Dit is een ultra matte lak die er voor zorgt dat het eiken eruit ziet alsof het onbehandeld is.


Hierdoor ziet u op een gelakte vloer kleine beschadigingen en oneffenheden iets beter. Zoals met veel producten speelt ook hier de kleur een rol. Op een donker oppervlak vallen vlekken en beschadigingen eerder op dan op een licht oppervlak. Er bestaan ook matte lakken. Een vloer die hiermee is afgelakt benadert het . Wil je dat je houten vloer optimaal beschermd is, maar een mooie, onbehandelde uitstraling heeft?


Trae Lyx Naturel is een ultra matte 2- componentenlak van projectkwaliteit, die kan worden aangebracht op verschillende soorten parket en houten vloeren. Door de onzichtbare afwerking van de producten uit de Naturel Line . Meest gestelde vraag, ”glimmen de lakken ook? En waarom zou ik voor lak moeten kiezen in plaats van parketolie? De lakken van tegenwoordig zijn mat en glimmen dus niet. Bijkomende voordeel ze zijn ook milieuvriendelijk zodat er geen giftige dampen aanwezig zijn tijdens en na het aanbrengen.


Het lakken van een houten vloer is een veel gekozen afwerking. Het zorgt ervoor dat het hout compleet afgesloten wordt voor vocht en vuil. U kunt kiezen uit een glanzende, of een matte lak. Een gelakte houten vloer is zeer krasvast en makkelijk te onderhouden. Bij Laminaat en Parket worden hoogwaardige lakken op . Wij bevelen de lak aan van RigoStep zoals de Skylt lak.


De vloer behoudt ook zijn licht blanke eiken kleur. Deze lak gebruiken wij ook veel voor onze eiken tafels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts