woensdag 6 februari 2019

Beste isolatie tegen geluid

De woning isoleren tegen geluid is geen simpele klus. Ontdek hier waar geluidsisolatie. Deze zorgt voor de juiste.


Meestal kun je een muur het beste isoleren door er een voorzetwand met isolatie tegen te plaatsen die akoestisch ontkoppeld is van de muur. Dit is de meest aangewezen methode bij stenen muren van normale dikte.

Indien het echter om een dunne wand gaat, met slechts weinig massa dan kunnen geluidsabsorberende. Dubbel glas houdt dus veel geluid tegen. Voor geluidsisolatie werkt een bredere spouw tussen het glas beter.


Vijf of zelfs tien centimeter werkt veel beter dan 8-mm. Er is alleen een nadeel: de warmte- isolatie wordt daardoor namelijk wel minder. Als je zowel tegen warmte als geluid goed wilt isoleren , kun je het beste.


Vooral in wat oudere woningen is geluidsisolatie van een plafond vaak erg belangrijk. Meestal is de vloer en het plafond van hout, waardoor het geluid van boven gemakkelijk doordringt in de ruimte daaronder.

Info over de soorten geluidsisolatie met hun kosten en info vind je hier. We gaan ons huis nu verbouwen (veranda afgebroken en een degelijk stuk aanbouwen) en dat is het moment om iets te doen aan de geluidsoverlast , want ik kan er stilaan niet meer tegen. Had ik destijds beter geweten (jong en onwetend), ik had het nooit gekocht, de voorbije jaar regelmatig de . Wanneer het geluid op de eerste muur botst, wordt een deel van het geluid tegengehouden en een deel doorgegeven aan het isolatiemateriaal. Wanneer enkel aan het plafond gewerkt kan worden en niet aan de vloer erboven is een verlaagd plafond met een isolatielaag erboven de beste oplossing. Steen houdt niet alleen hitte en vuur tegen.


ROCKWOOL steenwol biedt ook zeer effectieve bescherming tegen geluidsoverlast. Isoleren voor een betere akoestiek in de ruimte (akoestische isolatie ). Dan is akoestische isolatie met geluidsabsorberend materiaal de beste oplossing. Wil je de akoestiek in een ruimte verbeteren?


Zachte, dempende isolatiematerialen zullen het weerkaatsen van geluid tegengaan en het geluid als het ware opzuigen. We hebben geen zin meer om alles zoals voorheen mee te maken en willen ons van deze keer wapenen tegen het geluid. Dit resultaat zult u niet krijgen door lichte materialen zoals schuimpanelen of zelfs eierdozen tegen de muur te plakken.


Gun uzelf (of uw buren) privacy. Het beste resultaat wordt behaald wanneer de ondergrond van massa verdubbeld kan worden. Maar wat is de beste geluidsisolatie ? Als we over lawaai of geluidsoverlast spreken is er altijd een geluidsbron.

Je kan je huis isoleren tegen. Glas- en steenwol werken goed als warmte- isolatie , maar beperkt als geluidsisolatie. Voor effectieve geluidsisolatie zijn geluidsisolerende materialen en constructies nodig.


Het resultaat is geluidsoverlast. Met onze beproefde akoestische voorzetwanden als geluidsisolatie kan Wesselink Isolatie dit probleem aanpakken. Geluidsoverlast ontstaat . Een akoestische voorzetwand is een tweede, zeer goed geïsoleerde wand die tegen de een bestaande muur wordt geplaatst, of een nieuwe scheidingswand vormt.


Voordat we antwoord kunnen geven op de vraag wat nu precies de beste plek is voor geluidswerende isolatie moeten we eerst constateren waar het geluidsoverlast vandaan komt. Het feit is wel: hoe dikker de wanden (en spouwmuur) des te beter je beschermt bent tegen geluid. Als dit niet het geval is.


In bijzondere situaties wordt er wel drievoudig glas toegepast. Als een woning tegen geluid geïsoleerd is, is het beter om . Met geluidsisolatie kan je geluidshinder van binnen of van buitenaf aanzienlijk verminderen. De bouwconstructie en de oorzaak van het geluid bepalen welke techniek en materialen je het beste kan toepassen. In grote lijnen zijn er de volgende toepassingen voor de diverse vormen van geluidsisolatie.


Akoestische geluidsisolatie. Als je buren hebt die af en toe klussen is er mee te leven. Helaas gebeurt het ook regelmatig dat men dag in dag uit last heeft andermans geluid.


Als jij je buren al over de vloer hoort lopen dan is daar best iets tegen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts