woensdag 3 oktober 2018

Afzuigsysteem huis

Met mechanische ventilatie bedoelen we niet een plafondventilator of afzuigkap in de keuken, maar een afzuigsysteem door het hele huis dat voortdurend lucht . Is uw huis wel voldoende beschermd tegen vocht? Kies voor centrale afzuiging van Klusspullen. Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de ventilatiebox ouder dan jaar?


Dan is het slim om deze te vervangen.

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Heeft u een ventilatiesysteem in huis ? Met regelmatig onderhoud en het schoonmaken van uw ventilatiesysteem bent u verzekerd van een goed werkende mechanische ventilatie en dus ook van gezonde en frisse lucht in uw woning. Bouwers en verbouwers weten ongetwijfeld al dat een goed ventilatiesysteem zeker niet mag ontbreken in een hedendaagse woning.


Degelijke ventilatie is niet alleen broodnodig voor een gezond binnenklimaat, maar voorkomt ook vochtproblemen. En wat nog mooier is: met een efficiënt . Waarom ventileren in huis ? Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens m³ verse lucht per uur nodig.

Als je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zal je dus steeds opnieuw dezelfde vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren vernieuwd wordt. Om toch frisse lucht binnen te krijgen, is mechanische ventilatie ontwikkeld. Verse buitenlucht stroomt in dat geval de woning . Wij verzorgen voor goed onderhoud aan ventilatiesystemen, mechanische ventilatie en wtw-installatie.


Sinds de jaren zeventig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Hierdoor verdwenen veel gaten en kieren in woningen. Omdat er wel goed geventileerd moet worden in huis , worden steeds meer woningen uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem. Ondanks de hiervoor genoemde onderhoudsmaatregelen kan het voorkomen dat uw ventilatiesysteem niet goed werkt omdat de lucht niet afgezogen wordt, maar alleen rondgepompt wordt in uw huis. De badkamer blijft dan lang vochtig na het douchen en luchtjes uit de keuken verdwijnen niet.


Een reden hiervoor kan zijn . Het afzuigsysteem in uw huis laat u aanleggen door De Mees Ventilatie! Bij De Mees zijn we gespecialiseerd in het onderhouden en verbeteren van mechanische ventilatie systemen in huizen, scholen en bedrijfsruimten. Hierbij staat het creëren van een prettige leefruimte centraal en zorgen we ervoor dat u verder geen . Natuurlijke ventilatie heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat de menging tussen aangevoerde en afgewerkte lucht bijna altijd goed is.


Ook kan men in geval van calamiteiten luchtverontreiniging buiten het huis houden. Nadeel van het systeem is de beperkte controle die men heeft over de aan- en afvoer van lucht .

Daardoor wordt de lucht in de woning voortdurend ververst. Schone lucht komt dan vanzelf binnen via open ventilatieroosters en eventuele open ( klep)ramen. Goed gebruik en onderhoud van de installatie zijn noodzakelijk.


Met een centraal afzuigsysteem bestaand uit een centrale afzuigunit kunt u op een vrij eenvoudige, goedkope en efficiënte wijze uw huis ventileren. Een centrale afzuigunit, ook wel vaak een mechanische ventilatiebox genoem wordt vaak geplaatst op zolder, boven een trapgat of in een washok. De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vuile, vochtige binnenlucht in huis is noodzakelijk voor onze gezondheid. Omdat onze woningen steeds beter zijn geïsoleer is er bijna geen spontane ventilatie meer mogelijk door bijvoorbeeld spleten en kieren.


Een van de mogelijkheden is een mechanisch afzuigsysteem. Deze techniek voert de lucht actief het huis uit. Mechanisch afzuigsysteem. De luchtaanvoer verloopt passief. Daarvoor zijn wel ventilatieroosters of klepramen noodzakelijk die in verbinding . Goed ventileren is belangrijk voor uw gezondheid en voor een comfortabel binnenklimaat.


Als u te weinig ventileert, kunnen vocht en schadelijke gassen zich in de woning . Is je MV-box of WTW aan vervanging toe? Onze monteurs zorgen ervoor dat je woning weer snel en goed geventileerd wordt. Er bestaan drieweg afzuigsystemen (Itho) waarvan het ventilatie gedeelte rond de €2zal kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts