vrijdag 8 juni 2018

Vocht in raam

Lek geslagen ramen of terwijl Condens tussen het dubbelglas. Naar verloop van tijd zal door het vocht een kalkafzetting in de . Bestaat er een slimme manier om vocht te verwijderen uit een raam van dubbelglas ? Bij voorbaat mijn dank, Gerard. Dubbel glas is lek wanneer er vocht is aan de binnenzijde van het dubbel glas is.


Het vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas is niet verwijderbaar en er wordt dan ook aangeraden om het dubbel glas te vervangen.

U kunt hiervoor meerdere dubbel glas offertes met elkaar vergelijken. Hierdoor kan vocht in uw dubbel glas terecht komen, en beslaan uw ramen tussen het glas. Dit ontstaat doordat het kader met daarin de glasbladen niet meer luchtdicht is. Na verloop van tijd zal door het vocht o. Condensys kan in vrijwel de meeste gevallen het . Heb je last van condens op je ramen , dan kan dit al dan niet wijzen op een vochtprobleem. Welke oorzaken, gevolgen en oplossingen er zijn vind je hier.


Geschreven door nico in de rubriek: Vocht.

Zopas werd de zoldervloer volgens nieuwe normen opnieuw geïsoleerd en nu krijgen wij bij koude nachten vocht aan de binnenkant van de ramen ( condensatie). Zou driedubbel glas een oplossing bieden? Ik heb afgelopen zomer een huis gekocht. Tijdens de bezichtigingen was het zomers buiten (ruim graden) en ook ben ik er met een bouwkundige doorheen gelopen. De bouwkundige zijn deze gebreken ook niet opgevallen.


Nu blijkt het dat bij het schoonmaken raam lek is, het vocht van de doek zag . Deze vocht hangt als damp in de lucht, maar wanneer de damp in aanraking komt met koude oppervlakken, zoals een raam , ontstaat er condensvorming. U herkent dit aan de kleine waterdruppels die zichtbaar zijn op uw ramen. Simpel gezien is condens vocht dat eerst als damp in de betreffende ruimte aanwezig is, maar dat een vloeibare vorm aanneemt wanneer het met een kouder oppervlak in aanraking komt.


Denk bijvoorbeeld aan een koud raam of een koude buitenmuur, dit zijn mogelijke plekken waar vocht op . Schimmels kunnen in principe overal waar vocht is voorkomen, ook op de ramen dus of op kozijnen en vensterbanken. Schimmel op de ramen wordt meestal veroorzaakt door een tekort aan ventilatie maar er zijn ook nog andere oorzaken die een rol kunnen spelen. Tijdens de hevige regen heb ik ineens bij ramen gemerkt dat er ineens vochtplekken onder mijn ramen verschenen.


De vochtplekken worden groter! Deze twee ramen bevinden zich aan de slagregenkant met heel veel wind. Ik woon in een woning met enkel glas, de kozijnen kieren, ik heb matig tot ernstig last van vocht aan de binnenkant van mijn ramen.


Zoek eerst naar de oorzaak van de hoge luchtvochtigheid in je woning en pak de vochtigheid bij de bron aan.

Zijn er problemen met regendoorslag door de buitenmuur . Hoe wordt verse lucht aangevoerd? Ruimten die recentelijk werken ondergaan hebben, bevatten doorgaans meer vocht. In het algemeen is een periode van maanden met verwarming en correcte ventilatie nodig om het overtollige vocht te verdampen. Soms moet men wachten tot de volgende winter om een volledige . Net nieuw buitenschrijnwerk laten installeren? Dan krijg je mogelijk af te rekenen met condensatie op de ramen.


Het gaat om een veel voorkomend fenomeen na de plaatsing van nieuwe ramen. Dit euvel valt eenvoudig te verhelpen. Ontdek hier hoe je je woning voorziet van hoogisolerende ramen zonder vochtproblemen. Dit herkent u aan waterdruppels op de ramen , of zelfs kleine plassen water onder aan het raam. Maar ook het loslaten van behang, het afbladeren van het schilderwerk en het ontstaan van ongewenste schimmelvlekken.


Al zijn we nog maar net uit de zomervakantie, het vocht verzamelt zich in de vroege ochtend al weer op onze ramen. Als het buiten kouder wordt en de luchtvochtigheid in uw woning is hoog, dan beslaan de ramen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts