maandag 6 november 2017

Pur vloerisolatie gezondheid

Veel woningen worden geïsoleerd met polyurethaan ( PUR ). Bij het aanbrengen en ook later nog, kunnen stoffen vrijkomen die de gezondheid soms blijvend kunnen schaden. Daarom zou deze isolatiemethode verboden moeten worden. Nieuwbouwwoningen worden geïsoleerd om energie te besparen. Polyurethaan als isolatiematerial.


Het kunststof isolatiemateriaal PUR ( polyurethaan) is te koop als platen of kan bij je thuis onmiddellijk als schuim worden gespoten.

Na het uitharden en uitdampen van de gevaarlijke stoffen zijn producten met PUR niet meer schadelijk voor de gezondheid. De pur - isolatie branche is hard bezig deze schadelijke gassen te vervangen door een milieuvriendelijke variant. Pur -platen en pur -spuitbussen kunnen wel. Als gespoten purschuim wordt . Dat dit voor een deel valse promotie. Uit de tweede link is het ook duidelijk dat de applicator zich strikt moet houden aan de gezondheid en arbeidsreglementen.


Dat is niet alleen voor PU producten, . Spring naar Anderen over pur en gezondheid - Ook de GGD heeft bekend gemaakt onderzoek te gaan doen naar gezondheidsklachten die te maken zouden hebben met pur isolatie. Lees hier verder over het GGD onderzoek naar gevolgen pur isolatie.

Pine Berg van Houhetwarm. Waarom is het noodzakelijk om na aanbrengen van PUR - isolatie uw huis te ventileren? Als bewoners zien dat PURschuim geruime tijd na het aanbrengen nog nat of vochtig is, levert dat dan gevaar op voor hun gezondheid ? Ik heb iets gelezen in de media over gezondheidsklachten bij vloerisolatie. Is de commotie rondom het isolatiemateriaal PUR -schuim een storm in een glas water of een sluimerend gezondheidsrisico onder de vloer van Nederlandse woningen?


De reacties op ons artikel over de wijze waarop slachtoffers van verkeerd aangebrachte vloerisolatie behandeld worden zijn grofweg in . Verschil in effect op de gezondheid. Dit heeft voor onrust gezorg wat het animo voor woningisolatie in het algemeen niet bevordert. Om deze onrust te bezweren heeft de chemische industrie . Dit chemische proces is onomkeerbaar. De stoffen die mengen zijn een di- isocyanaat (meestal MDI (methylenediphenyl diisocyanate)) en een polyol.


Isocyanaten kunnen gezondheidseffecten veroorzaken. Dit concludeert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal op basis van een onderzoek naar de milieueffecten van dit materiaal voor vloerisolatie. In de media is aandacht besteed aan gezondheidsklachten die mensen toeschrijven aan PUR - isolatie onder hun vloer.


Het gaat hierbij om stank, irritatie van ogen, neus en keel, hoofdpijn, kortademighei vermoeidhei en huidirritatie. Als u na het aanbrengen van PUR onder de vloer gezondheidsklachten hebt, kunt u . PUR -schuim gezondheidsklachten aan de luchtwegen, longen, huid en het maag-darmkanaal kan veroorzaken. De klachten kunnen namelijk ook door .

Hebben jullie ervaring met andere soorten isolatie , liefst geen platen of kennen jullie alternatieven voor gespoten pur ? Ik ben producten tegen. Dat PUR geen ecologisch materiaal is weet iedereen wel, maar echt schadelijk voor de gezondheid is naar mijn weten niet bewezen. Als afdichting van naden en kieren, tussen kozijnen of als isolatie van scheidingswanden. Purschuiin welke woning zit het niet?


Waarom stinkt gespoten PUR schuim? Is PUR isolatie brandbaar? Kan een PUR -laag verzakken? Allemaal vragen die we vaak voorbij zien komen. Zorgen over gezondheid om pur - isolatie.


Nog eens ongeveer 1mensen kwamen bij het meldpunt met algemenere vragen over het gebruik van . Vaak wordt het gebruikt voor vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Niet alleen als isolatiemateriaal , polyurethaan ( pur ) wordt in veel producten gebruikt. Het zit zelfs in je telefoon, auto of bureaustoel. Soms zijn er negatieve geluiden over pur.


Zo zou pur schadelijk zijn voor de gezondheid. Nou adviseerde die adviseur een soort pur -schuim in de kruipruimte tegen de onderkant aan te spuiten. Isoleren met schelpen is wel zelf gezond leven zonder zwammen, schimmels, pissebedden en vliegjes etc.


PUR vloerisolatie PUR is een goede optie om als vloerisolatie te gebruiken, het wordt als het ware tegen de onderkant van de vloer aan gespoten. Er waren geruchten dat PUR vloerisolatie slecht voor de gezondheid kon zijn, maar na onderzoek is gebleken dat dit niet waar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts