dinsdag 14 november 2017

Afghaanse vloerkleden

Deze om hun hoge kwaliteit en uitzonderlijke vakmanschap geprezen oosterse tapijten zijn eenvoudig te herkennen aan hun karakteristieke patronen en komen vaak in warme, dieprode kleurtinten. Göls (olifantachtige motieven) en achthoekige designs zijn typisch voor het Afghaanse ontwerp, terwijl Pakistaanse tapijten . Vind afghaans tapijt op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.


Op zoek naar een origineel Afghaans Kelim vloerkleed ? Wij zijn een exclusieve aanbieder van handgeknoopte tapijten in Nederland.

Onze oosterse kleden zijn van zeer hoge kwaliteit en worden met de uiterste zorg vervaardigd. In onze showrooms kunt u ons aanbod in de praktijk bekijken en . Afghanistan is gelegen in het zuiden van Azië, aangrenzend met Iran en Turkmenistan aan de westkant, Oezbekistan en Tajik in het noorden en samen met Pakistan en China in het oosten. De hoofdstad is Kabul en de grootste deel van het land wordt door bergen bedekt.


Slechts één tiende van het land is vruchtbaar, . Kelim vloerkleden uit verschillende landen zoals Marokko, Afghanistan en Turkije. Veel verschillende maten en designs. Ze zijn makkelijk combineerbaar, en geven het geheel een speelse look.


Kelim tapijten zijn platgeweven, en geven een warme uitstraling aan uw interieur.

Klik hier voor de Kelim Kussens. Artikelen tot van in totaal. Ook zijn er de handgemaakte perzische tapijten, nepal tapijten en vloerkleden , berber tapijten, chinese vloerkleden maar ook afgaanse tapijten.


Deze vloerkleden zijn ontstaan uit de symbiose van Afghaanse en Pakistaanse inbreng. De tapijten worden geheel handgeknoopt door Afghaanse vluchtelingen die zich . Ze zijn voor oorsprong nomadisch, maar worden tegenwoordig in vakcentra geknoopt. Schering en inslag zijn van wol- vaak geitenwol, het geen te zien is aan de grijsachtige kleur van de franje.


Afghaanse tapijten worden in een uitgestrekt gebied geknoopt, waaronder de provincies Turkstan en Afghanistan. De ontwerpen zijn decoratief doch sober en elegant. Een Afghaans art-deco tapijt vervaardigd met de beste Afghaanse gazni wol. De wol is volledig met de hand gesponnen en getwijnd en heeft van nature een zijdeachtige glans. Dit type tapijten zijn zeer decoratief en passen zowel in een . De laatste jaren worden er wel meer inspanningen gedaan om het volledige productieproces terug naar Afghanistan te brengen.


De frequente bezoeken aan deze landen, de uitgebreide collectie en de radar voor trends staan garant voor de hoge kwaliteit. Bedrijven die met De Munk Carpets samenwerken zijn o. Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik.


Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden.

Het is een Old Afghan Kelim waarvan de naam al doet vermoeden dat hij afkomstig is uit Afghanistan. Het kleed is volledig van wol gemaakt en handgeknoopt. Oude Afghaanse kelim kleden worden door Turkmenen in het Noorden van Afghanistan met de hand . Ze zijn ruwweg onder te verdelen in drie categorieën: Perzische tapijten, antieke oosterse tapijten of met de hand geknoopte tapijten. Oosterse tapijten zijn er in veel verschillende vormen en kleuren. Soms is het lastig kiezen als je wilt investeren in een vloerkleed.


De prijs is afhankelijk van een aantal dingen die je alleen . Wist je dan niet dat de hele top van de taliban zich had overgegeven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts