maandag 3 november 2014

Binnenwanden houtskeletbouw

Graafwerken houtskeletwoning afbeelding Bekijk video . Ze kunnen uiteraard ook worden toegepast in utiliteitsgebouwen, maar dit komt minder voor. Dragende wanden worden meestal toegepast in de houtskeletbouw. Deze wanden worden specifiek berekend en geconstrueerd in functie van het bouwconcept, de opgelegde eisen en te verwachten belastingen.


Daarnaast bepalen de wanden mee de structuur van het gebouw en zorgen ze voor een verhoging van de schrankweerstand. Interesse in een energiezuinige en duurzame woning?

Ik had nooit kunnen denken dat er zoveel verschil is in wandopbouw, aldus een Livios-lezer op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in houtskeletbouw. Wij vroegen Pieter Devos van Dewaele, Gert Mertens van Ecohuis en Paul Janssens van . We zijn bezig een verbouwing voor te bereiden. Er moeten aardig wat binnenwanden worden gezet. Kan iemand iets zeggen over de voors en tegens van houtskeletbouw en het bouwen met Ytongblokken.


Ik denk aan gemak van bouwen, kwaliteit, kosten, etc. Aangezien men meestal de binnenwanden van een houtskeletbouw afwerkt met gipskartonplaten vraag ik mij af hoe je daaraan iets bevestigd. Van een kadertje ophangen tot een zware hangkast in de keuken.

Want uit mijn ervaring heb ik gemerkt dat je aan een gipskartonplaat niet veel kan ophangen. Beplating van dakhellingen. Voordelen: □ Snelle plaatsing van de fermacell Gipsvezelplaten.


Gemakkelijk tot stand brengen van vlakke oppervlakken. Bij houtskeletbouw worden houten stijlen, regels en balken beschoten met plaatmaterialen. Hierdoor ontstaan schijfvormige elementen voor vloeren, wanden en.


Klos ter bevestiging binnenwand. OSBtand en groef 1 voegen verlijmd. In dit artikel nemen we de luchtdichtheid van de buitenwanden uit houtskeletbouw onder de loep.


De houten beplating die aangebracht wordt ter. De voegen tussen deze platen moeten luchtdicht afgekleefd worden vóór de uitvoering van de binnenwanden (zie afbeelding rechts). Dit wil echter niet zeggen dat men met deze constructiemethode meteen een even degelijke akoestische bescherming en een even hoog akoestisch comfort zal kunnen behalen als . Houtskeletbouw (hsb) is een hoogwaardige prefab bouwmethode. Zonder verzwaarde fundering kunt u ook op weinig draagkrachtige bodem een houtskeletbouw -woning laten bouwen. Voor een extra stevige binnenwand monteren we zowel een osb-plaat als een gipsplaat.


Wij prefabriceren buitenwanden, binnenwanden en vliesgevels voor houtskeletbouw. Door in ons atelier de wanden zo compleet mogelijk te prefabriceren, met buitenschrijnwerk en gedeeltelijke gevelafwerking, kan de plaatsing op de werf vlot verlopen en zijn we minder afhankelijk van weersomstandigheden. Omdat houtskeletbouw een “droge” constructie methode is kan je ook onmiddellijk na oplevering de schilderwerken aanvatten.

In tegenstelling tot de klassieke bouwmethode waarbij je er nog enige tijd moet laten overheen gaan. De basis van deze bouwmethode is een houten skelet. Een steeds meer aan populariteit winnende bouwwijze is houtskeletbouw. In België doen we het zo: onze houtskeletwoningen worden meestal afgewerkt met een bakstenen buitengevel.


Maar ook bepleistering, gevelbeplating of houten gevelbekleding zijn perfect mogelijk. ROCKWOOL steenwol isolatie is onbrandbaar en daarom uitermate geschikt voor toepassing in houtskeletbouw. De binnenwanden worden ook opgevuld met . RockSono en RockRoof oplossingen voor het isoleren van wanden, vloeren en schuine daken in houtskeletbouw -constructies.


Plat dak houten roostering met een beplating. Hellend dak gordingen met kepers of elementen, of spanten met een beplating, al of niet met bewoonbare ruimten. Deze buiten- en binnenwanden bestaan uit stijl- en regelwerk (een houten raamwerk), waartussen isolatiemateriaal wordt aangebracht. Ook wordt houtskeletbouw gerealiseerd met Kerto (Metsä Wood) of Steico (Steico- construction): .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts