woensdag 8 oktober 2014

Vocht tussen ramen

Naar verloop van tijd zal door het vocht een kalkafzetting in de . Sinds drie kwart jaar zit er vocht tussen het dubbel glas van het douche raam. Dit probleem heeft zich ook al bij andere nieuwbouwwoningen (douche- en slaapkamerramen ) in de straat voorgedaan. Deze huizen zijn in dezelfde tijd . Dit ontstaat doordat het kader met daarin de glasbladen niet meer luchtdicht is. Na verloop van tijd zal door het vocht o.

Als het dubbelglas af fabriek is, dan is het jammer maar helaas. Het glas is dan lek en volgens mij is dat niet te repareren. Ik neem tenminste aan dat u condens tussen de twee glaslagen bedoelt ? Laatst aangepast door Pepjo op 18:5 keer bewerkt. Het vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas is niet verwijderbaar en er wordt dan ook aangeraden om het dubbel glas te vervangen. U kunt hiervoor meerdere dubbel glas offertes met elkaar vergelijken.


Eigenlijk vraag ik mij af of het wel de moeite loont om in zulke gevallen ( ramen van à jaar ou waar waterdamp tussen het dubbelglas gekomen is), beroep te doen op de woningverzekering. Als je zowiezo een vrij hoge franchise per raam moet betalen, en dan alleen maar het glas vervangen wordt, .

Zopas werd de zoldervloer volgens nieuwe normen opnieuw geïsoleerd en nu krijgen wij bij koude nachten vocht aan de binnenkant van de ramen ( condensatie). Zou driedubbel glas een oplossing bieden? Heb je last van condens op je ramen , dan kan dit al dan niet wijzen op een vochtprobleem.


Nieuwbouw met bouwvocht : Nieuwbouwwoningen die met veel vocht te maken hebben, is een klassiek fenomeen. De productiedatum kan je aflezen op het metalen gedeelte tussen de twee glasplaten in. Zit de condens niet aan de binnenkant van uw ramen , maar tussen de ruiten? Dit duidt op een lek in de dubbele beglazing. Door het lek verliest de beglazing ook direct haar isolerende werking.


Hierdoor komt er vocht tussen de glaspartijen en beslaan de ramen. Een lek in dubbel glas kan ontstaan door . Als er bij dubbel glas vocht tussen de ruiten zit, dan is uw ruit jammer genoeg lek. Vocht aan de binnenkant of aan de buitenkant, kan in principe helemaal geen kwaa want als het aan de buitenzijde zit, is dat gewoon een onschuldig gevolg van de hoge warmte-isolatie, en als het aan de binnenzijde zit, dan kunt u dit heel . Is er vocht aan de binnenkant van uw dubbel glas?


Als er vocht tussen uw dubbel glas terecht komt kan er condens zichtbaar zijn op uw ramen. Uw ramen zijn dus beslagen en dit hoort niet zo! Als u dit probleem niet snel op lost, zal naar verloop van . Maar wat als er vocht ontstaat tussen twee glazen in?

Dit zien we regelmatig bij dubbel glas. In dit geval is er helaas sprake van een constructiefout of een lek in het glas of het kozijn. Dan zit er niks anders op dan je beglazing te vervangen.


Zijn je ramen nog geen tien jaar oud? In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. In het koude seizoen is het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur groot. Een thermische schok is dan ook de oorzaak van condensatievorming op je ramen.


Vocht tussen de ramen is een indicatie dat het dubbele raam lek is. Het raam kan lek zijn geworden door ouderdom, een fabricagefout of doordat het raam niet goed geïnstalleerd is. Dan is de temperatuur van de ruit laag, waardoor vocht condenseert tegen het koude oppervlak. Mogelijke oorzaken zijn verouderde ramen , slecht kitwerk, . Condensatie is namelijk vocht. Van mijn voorraam is het dubbelglas lek.


Er zit allemaal condens tussen. Het zit niet in de verzekering en ook niet in de garantie omdat de ruit ouder is dan jaar. Wat kan ik hier ZELF aan doen ? De ruit zelf is verder helemaal goe geen bartsjes ofzo.


Wat de reden ook mag zijn, het vocht tussen de glasplaten is niet te verwijderen en betekent dat het glas vervangen moet worden. Hoef Kozijnen biedt, bij normaal gebruik, altijd jaar garantie op kozijnen, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts