vrijdag 10 oktober 2014

Etsen glas

Glas etsen met zuur of etspasta kun je zelf doen. De WonderWerkplaats legt uit hoe je aan de slag kunt. Tips en trucs voor het etsen van glas met zuur. Meer ideeën over Geëtste spiegel, Metaal ambachten en Geëtste geschenken.


Ze zijn niet zo groot en voor dat geld is er weinig aan te verpesten.

Het gebruikte etsmiddel is afhankelijk van het materiaal dat geëtst wordt, en de precieze details die er bekeken moeten worden. Glas kan worden geëtst met waterstoffluoride of ammoniumfluoride om er afbeeldingen op aan te brengen. Met een mal wordt een patroon aangebracht. Het glas wordt in een zuur gedompeld. Met de Glas Ets Pasta van Druma kan je zelf de leukste ontwerpen op glas etsen.


Hoe dit in zijn werk gaat wordt in dit artikel uiteen gezet. Om te beginnen snijd je met je Silhouette het gewenste patroon uit.

Zorg dat je om dit patroon een vierkantje hebt gemaakt. Zie onderstaande afbeelding. Het vierkantje om het patroon . Het werken met glasets is niet moeilijk. Voor het etsen van glas met etspasta kun je diverse voorwerpen van glas gebruiken, mits het ongehard glas is.


Edelglas kan met een volledige restauratie uw geëtste raam of een nieuw raam in de originele stijl maken. De nieuwste site voor iedereen die van knutselen houdt en het leuk vindt om zelf woon-accessoires te maken. Het etsen van glas geeft een blijvend resultaat.


Alle benodigdheden om te glas etsen , op voorraad verkrijgbaar! Mocht dit er wel zitten dan heb je kans dat de pasta er onder gaat lopen en dan is je glas verpest. Daarna kan je de etspasta er dik op smeren. Doe het ook met een dikke laag.


Doe je het er te dun op krijg je strepen in je afbeelding of tekst. Laat het minuten er op zitten en haal dan de overtollige ets er af. Ferry Winkler gebruikt als enige in Nederland de techniek van glas etsen bij het maken van zowel moderne als antieke kunst- en industriële ontwerpen. Deze stevige pasta druipt niet !

De pasta wordt geleverd in een flesje met veilige kindersluiting. Of een potje met een ruimere opening maar zonder kinderveilge sluiting. KUN JE ETSPASTA OOK KLEUREN, ZODAT HET GEKLEURD OP HET GLAS KOMT? Nee, het is niet mogelijk de glasetspasta te kleuren.


De glasetspasta tast eigenlijk de bovenste laag van het glas aan en vormt geen verflaagje. KUN JE GLASETSPASTA GEBRUIKEN OP ALLE SOORTEN GLAS ? Je kunt de glasetspasta . Glazen graveren heeft meer mogelijkheden dan glazen etsen. Bij het graveren kunnen er heel fijne lijntjes in het glas worden gezet. Dat zullen veel mensen zich direct afvragen.


Glas kan je etsen op twee manieren, met een Dremel of met ets pasta. Ets pasta is een bepaalde goedje dat te koop is bij diverse hobbyzaken door het land. Wanneer de pasta er vanaf .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts