vrijdag 7 november 2014

Werken op een ladder

Als die er zijn kunt u de keuze maken een ladder in te zetten. U moet ervoor zorgen dat uw werknemers veilig en gezond op de ladder kunnen werken. De genoemde maximale stahoogte van meter betekent dus een werkhoogte van meter. Deze toolbox geeft informatie over de gevaren die zich voordoen bij het werken op een ladder of trap en wanneer een ladder of trap wel of niet mag worden gebruikt.


Wat de Arbo zegt over werken met een ladder. Met welke regels heb je te maken ?

De Arbo stelt het volgende: “Een ladder is niet toegestaan als werkplek wanneer een ander, veiliger arbeidsmiddel kan worden gebruikt, zoals een steiger. Soms is de inzet van een steiger niet mogelijk, bijvoorbeeld door . In deze brochure staat wat deze wijziging van het Arbobesluit betekent. Om handen en voeten te geven aan de nieuwe regelgeving hebben werkgevers- en werknemersorganisaties de leidraad Veilig werken op hoogte opgesteld. Aan de hand van deze leidraad kan de werkgever bepalen of de ladder als werkplek kan. Ongeval op een ladder gehad?


Hier staat omschreven wat de regels zijn. Volgens titel betreffende de arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte van boek IV van de codex over het welzijn op het werk , kan een ladder als een werkpost worden gebruikt. De ladder werd lange tijd enkel als een toegangsmiddel beschouwd.

Deze mogelijkheid wordt slechts aanvaard als de . Of bij de werkvoorbereiding in het uiterste geval voor de ladder als werkplek mag worden gekozen, wordt vooral bepaald op grond van de aspecten stahoogte, omvang van de werkzaamheden (staduur) en het soort werk dat uitgevoerd moet worden (krachtuitoefening en reikwijdte). Er gebeuren nog veel ongelukken met ladders , trappen op kleinere bouwlocaties. Ook op industriĆ«le werkplekken worden ladders en trappen gebruikt. Cursus Keuren Ladders en Trappen Aan het werk op een ladder , trap of steiger? Voor een werknemer oppassen geblazen.


Maar ook voor de werkgever, want die draait in veel gevallen op voor de schade na een ongeval. Voorkom problemen met onderstaande tips, afkomstig uit de jurisprudentie in PW . Bij werken op hoogte is er valgevaar. Niet alleen de hoogte, maar ook het karakter van de werkzaamheden en de directe omgeving bepalen het aanwezige gevaar. S tel vast welk middel bij het werken op hoogte te gebruiken.


De meeste ongevallen door . Ladders mogen alleen als werkplek gebruikt worden als een andere voorziening (zoals een hoogwerker) niet kan. Dan gelden strikte condities, zoals: alleen voor kortdurende, lichte werkzaamheden, tot bepaalde hoogte, en alleen als de ladder stabiel kan . Beoordeel of het werk veilig en verantwoord met een ladder of trap kan worden uitgevoerd. Werk alleen met veilige ladders , trappen en andere arbeidsmiddelen. Stel vast of extra beschermende middelen nodig zijn.


Een ladder in gereedschap om mee te klimmen en bestaat uit twee stijlen met daartussen een aantal dwarsregels die ook wel sporten worden genoemd. Het risico bij het gebruik van ladders en trappen is het vallen van hoogte en overbelasting door het langdurig op de ladder of trap staan.

Het goede nieuws is dat het aantal ongevallen met ladders in Nederland lager is dan in andere . Arbowet, Arbobesluit en Arbocatalogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts