woensdag 20 maart 2019

Vloerverwarming onder tegels

Het gebruik van hoogperformante tegellijmen en voegmortels is noodzakelijk om een duurzame kwaliteit van het tegeloppervlak te bekomen. Bij vloerverwarming is het van belang dat de warmte die in de vloer circuleert, zoveel mogelijk afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Vloerverwarming kan je niet combineren met elk type vloerbekleding. Verder speelt de kwaliteit van de ondergrond en de manier waarop de tegels verlijmd zijn mee.


Overweegt u om vloerverwarming aan te leggen onder uw tegelvloer?

Dan hebben we goed nieuws voor u, want deze verwarmingssystemen zijn ideaal in combinatie met tegels. Zowel keramische tegels als natuursteen tegels zijn geschikt voor vloerverwarming. Een groot voordeel van tegels is dat deze de warmte niet . Tegels kunnen zeer goed in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Wist u dat de mens het gevoelsmatig koud heeft als de voeten koud zijn?


Gaat u voor nieuwe tegels in uw woning dan is dat het moment om te overwegen of u direct vloerverwarming wilt laten installeren. Om tegels op vloerverwarming te plaatsen, heb je minstens een C2TE -lijm nodig.

Wisselende temperaturen doen de leidingen van het vloerverwarmingssysteem en de ondervloer regelmatig uitzetten en krimpen. Een logisch gevolg van onze groeiende behoefte om comfort en esthetiek te verweven tot één harmonieus geheel. Want waarom ruimteverslindende radiatoren plaatsen als je de verwarming netjes onder de grond kunt plaatsen? Nagenoeg iedere vloer is pas echt af als er vloerverwarming onder ligt!


Lingen Keramiek levert al deze materialen dus weten wij als geen ander u het beste voor uw situatie te adviseren. We zien u graag in één van onze showrooms ! Ook parket en vloerverwarming vallen te combineren, maar onder strenge voorwaarden. Hout is een levend materiaal dat sterk reageert op de warmte en het vocht dat vloerverwarming veroorzaakt. Door temperatuurschommelingen gaat het uitzetten en kraken.


Je hebt een maximumdikte van millimeter . Elektrische vloerverwarming in dunne uitvoering onder tegels en plavuizen. De verwarmingsmat kan in de tegellijm van plavuizen en tegels worden opgenomen. De minimumeis voor het plaatsen van tegels op vloerverwarming is een C2-lijm. Ook mag elektrische vloerverwarming niet onder elk type vloerbedekking geplaatst worden.


Keramische tegels als vloerbedekking zijn het meest geschikt voor elektrische vloerverwarming , aangezien tegels de warmte goed geleiden.

Bij hout of zeil is dit minder, waardoor deze soorten vloerbedekking niet goed combineren . Bovendien is het voor je gevoel sneller warm. Een temperatuur van graden voelt bij vloerverwarming al heel behaaglijk aan, tegenover graden bij verwarming met radiatoren. Dit komt omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloertegels liggen.


Daardoor is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan . Het is perfect mogelijk om een renovatie toe te passen bovenop een bestaande tegelvloer met daaronder vloerverwarming , is de reactie van Impermo. Keramische tegels zijn goede warmtegeleiders en zullen dus geen merkbaar verlies opleveren in het rendement van de vloerverwarming. Zorg voor een goede kwaliteit ondergrond. Om te voorkomen dat tegels door werking barsten of loskomen, worden uitzetvoegen geplaatst. Let op: wanneer een tegelvloer of betonvloer net gelegd is, kun je niet meteen de . Het is zelfs verwerkbaar zonder de oude tegels eerst te verwijderen (bij renovatie).


De dikte van de elektrische vloerverwarming matten is slechts 3 . Afhankelijk van de soort ondergrond (anhydriet of cementgebonden dekvloer) en type vloerverwarming (electrisch of warm water) past u de soort tegellijm aan. Op de website van Weber kan u een overzicht van de verschillende ondergronden en bijhorende tegellijmen vinden in de keuzegids van de tegellijmen. De elektrische vloerverwarmingsmatten van Thermo Lámina zijn dé oplossing om binnen een mum van tijd uw tegelvloer van een elektrische vloerverwarming te voorzien. Het installatieproces van leggen en aansluiten is . Alleen elektrische vloerverwarming kan ook direkt onder een plavuizen vloer of onder een dunne afwerklaag worden gelegd.


De mm kabel kan direkt in de tegellijm onder de tegels worden gelegd. Hoi, Wij zijn ons aan het orienteren voor een ander huis. Nu valt het ons op dat er geregeld leuke huizen zijn met daarin een vloerverwarming waarop plavuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts