woensdag 3 mei 2017

Ondervloer voor houten vloer

Aangezien de kwaliteit van de ondervloer een grote invloed heeft op de uiteindelijke kwaliteit en het comfort van uw Quick-Step- vloer , raden wij je ten zeerste aan om je Quick-Step- vloer te . Bij het installeren van een houten of lamel vloer is een ondervloer noodzakelijk. Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar voor houten vloeren , lamelparket . Ondervloer voor houten ondergrond. U kunt uw houten of laminaat vloer prima op een houten ondergrond leggen maar zorg dan wel voor de juiste ondervloer.

U kunt bijvoorbeeld kiezen uit softboard bestaande uit stabiele houtvezel. Bekijk deze en de andere oplossingen voor uw houten ondergrond. Welke goedkope ondervloer is de juiste? Onder iedere zwevend te leggen laminaat of houten vloer moet een geschikte ondervloer komen te liggen.


Wanneer men niet de juiste ondervloer installeert kan het woongenot danig verstoord worden. Daarnaast is het toepassen van de correcte ondervloer van grote invloed op de . Een vochtwerende ondervloer is nodig als je laminaat legt. Zo voorkom je dat vocht van onderaf in de laminaatvloer trekt.

Mogelijke ondervloeren zijn: Aluline, Goldline of speciaal voor Flexxfloors de Flexxfloors . Houten vloer : ook spaanplaat leggen. Verwijder bij een ondergrond van houten vloerdelen alle uitstekende spijkers en andere oneffenheden. Zet verende vloerdelen vast met extra schroeven. Hallo, het forum heb ik al helemaal nageplozen over dit onderwerp, toch kom ik nog wat tegenstrijdigheden tegen over de welke ondervloeren te gebruiken en in welke volgorde.


Ik wil proberen een samenvatting te geven. Nu hebben we twee soorten geluidsreducerende ondervloeren. Volgens NEN-EN- ISO 140-en 717-norm.


Als de houten vloer als ondervloer volstaat, zorg er dan voor dat het laminaat dwars op de bestaande houten vloer gelegd wordt. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de naden van het laminaat gelijk vallen met de naden van de houten ondergrond. Anders kan een verende werking ontstaan en kunt u . Veel mensen denken dat de ondervloer gerelateerd is aan het soort parket of laminaat dat men koopt, terwijl de ondervloer juist gerelateerd is aan de ondergrond die men heeft liggen in het huis.


Er zijn ondervloeren die een TNO keurmerk hebben voor hun geluidsreducerende capaciteiten. Dit kan bijvoorbeeld hout of beton zijn. Hebt u parket of laminaat voor in uw appartement . De ondervloer is de bestaande vloer waar de tussenvloer en later de houten vloer op gemonteerd wordt.


De ondervloer moet bij aanvang van de werkzaamheden vlak, schoon, droog, sterk en goed geconditioneerd zijn.

Waar let je op bij een ondervloer leggen? Voor elke situatie heeft Praxis een passende ondervloer. Een ondervloer bepaalt het gebruiksgenot en de levensduur van je vloer. De keuze voor de meest geschikte ondervloer is afhankelijk van de plaats en het materiaal van de vloer waar de ondervloer op geplaatst wordt. Op een houten vloer zijn ondervloeren in tegelformaat een veilige keus.


Voorbeelden hiervan zijn groene vloerplaten of een Redupax ondervloer. Is de houtenvloer vlak gemaakt . Deze Silence rubber ondervloer zorgt voor geluidsreductie bij lamelparket, multiplanken, massief en laminaat vloeren. Het voorkomen van geluidsoverlast is overigens niet de enige reden om een ondervloerplaat onder uw laminaat te leggen. Door een ondervloer te leggen, krijg je een egale ondergrond voor houten vloeren , vloerbedekking of laminaat.


Afhankelijk van het materiaal isoleert een ondervloer bovendien tegen geluidsoverlast. Deze klusbeschrijving laat zien hoe je de verschillende soorten ondervloeren legt. Voeg toe icoon Print deze klus . Voordat u een houten vloer gaat leggen, is het dus belangrijk om eerst een goede ondervloer uit te zoeken.


Creon heeft een ruim assortiment aan ondervloeren , bij ons vindt u dus altijd wat u zoekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts