vrijdag 4 juli 2014

Kruipruimte drogen

Ontvochtiger voor kruipruimten drogen. Een kruipruimte ontvochtigen. Wie een kruipruimte wil ontvochtigen moet over de juiste apparatuur beschikken.


Met behulp van professionele ontvochtigers en ventilatoren van Fral kan het vocht succesvol uit een kruipruimte verwijderd worden. Vanwege de beperkte hoogte in een . Nadeel: wanneer je voor bijvoorbeeld schade aan leidingen o.

Vocht- en waterschade behoren tot de meest voorkomende problemen voor huiseigenaren. Vocht op zich kan geen kwaa maar vocht in combinatie met organische materialen die aanwezig zijn in een kruipruimte zorgt vaak voor schimmelproblemen en nare geuren. Een sterk verbeterde vochthuishouding in de kruipruimte zal eventuele schimmelgroei op de balken doen stoppen. Al is dit niet de eerste dag.


De balken zullen namelijk moeten drogen. Om uiteindelijk de schimmelgeur kwijt te raken, is het vereist dat de schimmel op de balken een aantal maanden na het . Als u elektrische ventilator er niet in geslaagd het drogen van de kruipruimte , dan kunt u gebruik maken van een ontvochtiger. Dit verwijdert al het vocht in de lucht en dus drogen de muren en de.


Het drogen van kruipruimtes is een vak apart.

Bij Trition vindt u de juiste kennis, ervaring en apparatuur. Dit gaf als resultaat dat we nu een vochtige kelder hebben en optrekkend vocht in de muren van de woonkamer. Het ventilatieprobleem is ondertussen opgelost maar het drogen gaat tergend langzaam. De folie stopt de verdamping van vocht en remt radongas uit de bodem.


Kruipruimte vocht en water problemen oplossen tegen schimmels en zwam. Optrekkend vocht, vochtplekken en een muffe lucht bestrijden. Ik sta op het punt wat platanen planken in te slaan voor gitaarbouw projecten. Dit is waarschijnlijk hooguit een jaar oud en dus moet het nog wel even liggen om te drogen.


Ik vroeg mij daarom af of het een plan is om het in mijn goed geventileerde, kurkdroge kruipruimte te leggen. Redelijk constante niet te . Hier komen ze natuurlijk op af. Dat is nu aan het drogen , geen mat erop tot het beton droog is (is niet heel erg nat maar in mijn ogen kan dat een stuk droger). Ik houd niet van kruipruimtes dus ik ga niet de hele woning onderdoor en heb dus één van de ventilatieopeningen zelf wat groter gemaakt. Wegpompen, Het water wordt weggepompt uit de kruipruimte.


Effectieve manier om de kruipruimte volledig te drogen , - Geen blijvende oplossing. Bodemafsluiting, Een laag isolerend materiaal, zoals schelpen of zand wordt aangebracht op de ondergrond. Grondwater wordt weggedrukt - De kruipruimte wordt warmer en . Het vocht dat onder en rond het gebouw aanwezig is wordt zelfs een beetje door de muren en de fundering opgezogen tot in de kleinste poriën, de zogenaamde capillaire werking.


Daarnaast is veel regen ook een factor die ervoor zorgt dat het gebouw weinig kan drogen , de luchtvochtigheid is nu eenmaal te hoog.

Niks kan woningen meer beschadigen dan vuur en water. Maar in tegenstelling tot brand waarbij de schade onherstelbaar is, is bij waterschade drogen mogelijk. Hoe werkt kruipruimte isolatie? ISOCHIPS bestaan voor 9 uit lucht, een laag van cm.


Hoe groter het temperatuurverschil tussen kopjes en bodem, des te sneller de kopjes drogen. Dat zelfde effect krijgt u bij kruipruimte isolatie. Naarmate de isolatielaag tussen de koude bodem en warme vloer dikker wordt, wordt het temperatuurverschil hoger en het klimaat droger in de kruipruimte. EPS-korrels zorgen voor verplaatsing van kou en vocht naar de bodem van de kruipruimte.


Dat werkt als volgt: natte voorwerpen drogen sneller naarmate ze warmer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een regenbui in de zomer op een warm wegdek. Bij droging gaat water over in waterdamp. In een gesloten ruimte condenseert . Fossiele schelpen worden gebruikt voor bodemisolatie in de kruipruimte. Het isoleren met schelpen van de kruipruimte is niet goedkoop en isoleert over het algemeen minder goed dan vloerisolatie.


De schelpen moeten een week of zes drogen , voordat je de isolerende werking merkt. Ben je bang dat de bouwdrogers niet zullen passen in jouw kruipkelder? Wij hebben een uitgebreid assortiment aan bouwdrogers en we gaan op zoek naar het geschikte toestel voor jouw kruipruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts