donderdag 22 oktober 2015

Hout behandelen met olie

Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren daarvoor! Olie is een behandelingsproduct dat diep in hout dringt en tegelijk voedt, beschermt en het hout een mooie uitstraling geeft. Hou je van de authentieke uitstraling van puur hout , maar wil je je parket, trap of werkblad toch graag beschermen en voeden?


Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten , zoals vuren en grenen.

Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed . Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met olie , lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


Kees laat zien hoe tafel in de olie onderhouden moet worden. Een olie trekt diep in het hout , accentueert de houtnerf en laat geen film achter. Hierdoor blijft de mooie uitstraling van het hout behouden. Een olie kunt u volledig transparant of in een transparante kleur toepassen.


Daarna kunt u de tafel met olie behandelen , bijvoorbeeld greenfix.

Veel olie soorten bevatten lijnzaadolie en dat geeft inderdaad een soort harslaag af. Het is niet nodig om overdreven veel de tafel te behandelen omdat het hout een verzadigingspunt heeft. Drie tot vier keer per jaar is al veel. Op deze pagina vertellen we u een paar basis regels over het behandelen van hout. Als u meer wilt weten over olie neem dan gezellig een keer deel aan een van onze bijna gratis olie informatiedagen.


We dompelen u dan figuurlijk in een paar uur tijd uitgebreid onder in de wondere wereld van de hout olie. Het hout moet voor de eerste behandeling met de olie schoon, droog, zuig- en trekvast en stof- en vetvrij zijn. Alle hout moet vooraf eventueel nog goed geschuurd worden. Douglas hout beitsen is simpel met de tips van de experts van Verfwebwinkel! Na deze voorbehandeling kun je de eerste olielaag aanbrengen.


Geef je hout daarna voldoende tijd om te drogen, bijvoorbeeld een hele nacht, zodat . Veruit de meest natuurlijke uitstraling voor behandeld houtwerk binnen bekom je door het gebruik van natuurlijke olie. Olie kan gebruikt worden voor het beschermen van meubels, binnenschrijnwerk, vloeren, werbladen, stenen vloeren,. We hebben een ruim gamma oliën op voorraa verschillende. Wat is de beste olie om je houten snijplank te onderhouden? Verleng de levensduur van je houten snijplank.


Maar welke olie gebruik je dan? Hoog tijd om de tuinmeubelen te behandelen. Waarop een beits of houtolie gebruikt worden zijn: tuinhuizen, schuttingen, vlonders, houten meubelen en nog veel meer houten toepassingen voor buiten.

Door het aanbrengen van buitenbeits beschermt u het hout tegen regen, kou en de zon. Ook geeft u het te behandelen oppervlak de kleur van uw . Bij de eerste behandeling het hout rondom behandelen. Restol Houtolie in twee lagen aanbrengen en jaarlijks herhalen met de kleur bruin of een donkerdere kleur.


Indien mogelijk filmvorming voorkomen door de juiste laagdikte aan te brengen. Bij behandeling van reeds verouderde delen is een goede zuivering van het . Een bekende manier van het behandelen van hout, is hout behandelen met olie. Wij hebben bijvoorbeeld impregneerolie in ons assortiment maar ook teakolie, houtolie of hardwaxolie.


Het voordeel van olie is dat het vocht en vuil tegenhoudt. U kunt hout behandelen voor buiten maar ook voor . De Remmers UV bescherming Douglas Olie is ook verkrijgbaar met een houtkleur erin verwerkt. Dit is een soort beits, maar met veel meer beschermende eigenschappen. Om langer te genieten van je tuinhuis, tuinmeubelen en terras, is het belangrijk om het hout regelmatig te behandelen met een houtbeschermingsproduct zoals een beits of een olie.


Zo ben je er zeker van dat het tuinhout duurzaam en grondig beschermd is tegen de weerselementen en tegen andere schadelijke invloeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts